Dosarul lui Mircia Muntean, trimis în judecata de fond

03-mircia-munteanDosarul în care fostul primar al municipiului Deva, deputatul Mircia Muntean (foto), este acuzat de conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice va fi judecat în fond. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins în 29 septembrie, contestaţia depusă de fostul edil faţă de decizia judecătorului de Cameră Preliminară, prin care a dispus începerea judecăţii, decizia fiind definitivă.
„Dosarul va fi returnat completului de judecată, acelaşi care a judecat procedura de cameră preliminară, urmând să fie fixat primul termen, după ce va fi dată motivarea soluţiei de respingere a contestaţiei”, a precizat Traian Dumitrescu, avocatul fostului edil al Devei. Întrebat cum va proceda în continuare, după trimiterea dosarului în judecata de fond, Mircia Muntean a afirmat că: „dacă aşa au decis judecătorii, mă voi duce în instanţă şi mă voi apăra, deoarece mă consider nevinovat şi voi încerca să dovedesc acest lucru.”
Deputatul Mircia Muntean a ajuns în această situaţie după ce autoturismul său a fost implicat într-un accident rutier, pe Calea Zarandului din Deva, în luna noiembrie 2014. Din acest motiv, procurorii îl acuză pe fostul primar că, fiind sub influenţa alcoolului, nu a reuşit să oprească la timp maşina şi a lovit alte vehicule care staţionau la culoarea roşie a semaforului. (N.Bumbac)  

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.