Politica si administratie

Ridzi, sfãtuit sã aştepte pânã în decembrie

05-spital-urgenta-petrosani_1-1

Dana Istudor

Alexandrina Remescu, managerul Spitalului de Urgenţă din Petroşani îi transmite preşedintelui PDL Hunedoara, Tiberiu Iacob Ridzi, să mai aibă răbdare până la finalul anului 2009, când unitatea medicală va trece în subordinea Primăriei şi atunci va putea numi el directorul.

Reclamaţii privind masa bolnavilor
Afirmaţia managerului Spitalului de Urgenţă Petroşani vine ca urmare a unei declaraţii a primarului din Petroşani, care este nemulţumit de managementul unităţii medicale. Reacţia lui Tiberiu Iacob Ridzi a venit ca urmare a problemelor întâmpinate de bolnavi cu hrana primită în spital, însă primarul din Petroşani a spus că la SUP banii sunt cheltuiţi chiar şi inutil. Edilul a dat exemplu unei sume cheltuite de spital pentru operaţiunea de întabulare a unor clădiri, operaţiune care a fost deja realizată de primărie. „Sunt reclamaţii privind calitatea hranei bolnavilor, multe sesizări au venit şi la mine. Noi nu avem în subordine spitalul. Nu vreau să mă bag în bucătăria internă, dar nu pot să rămân indiferent la faptul că la spital, cel puţin în ceea ce priveşte masa bolnavilor, este o problemă. Trebuie văzut despre ce este vorba”, a afirmat şeful PDL Hunedoara. În replică, managerul SUP a declarat ieri, că „începând din ianuarie 2009, domnul primar nu a mai dorit să aibă nici un fel de colaborare cu spitalul. (…) Conform actualei legislaţii, domnia sa nu mă poate schimba”. Managerul SUP mai susţine că masa pacienţilor este o problemă, însă nu şi pentru diabetici, care primesc suplimente alimentare şi hrana corespunzătoare regimului lor. „Punctez faptul că tariful din iunie 2009 este acelaşi cu cel din ianuarie 2008. Între timp, din cauza crizei financiare, leul s-a devalorizat, a crescut preţul medicamentelor, a materialelor sanitare. Vă daţi seama că este extrem de dificil să faci faţă noilor preţuri, iar eu am ales asigurarea calităţii şi siguranţei tratamentului pentru pacienţi, adică a actului medical”, a mai declarat, managerul SUP.
Pe de altă parte, întrebată dacă unul din motivele pentru care liderul PDL îi cere demisia are legătură cu apartenenţa sa politică şi dacă i s-a propus să treacă la democraţi pentru a-şi păstra funcţia, dr. Remescu a declarat că „nu ştiu, dar eu nu voi demisiona din PNL. Am intrat în acest partid, pentru tatăl meu, care a fost persecutat politic pentru apartenenţa sa la liberali. Nu voi merge niciodată la alt partid. În plus, am şi o profesie liberală şi consider că în PNL mă regăsesc”, a precizat managerul SUP.

One thought on “Ridzi, sfãtuit sã aştepte pânã în decembrie

  • Atacul la persoana menegeruli SUP ,are legatura cu reducerea sporurilor cerute de ministerul sanatati,atunci se explica pozitia prmarului,dar de afla Mona ,jar mananca iacob,…HA !Haaaaaaaa!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura