Rezultatele finale oficiale ale alegerilor din Deva. Un independent a depăşit trei partide parlamentare la scor

Natalia Bumbac

Biroul electoral de circumscripţie a publicat ieri, 6 octombrie, rezultatele oficiale de la alegerile locale parţiale din Deva pentru funcţia de primar al municipiului. În continuare vă prezentăm clasamentul final şi numărul de voturi obţinute de fiecare candidat:

1. Nicolae-Florin Oancea (foto) (PNL) – 9.065;
2. Petru Mărginean (PSD) – 5.329;
3. Marius Vasile Blendea (candidat independent susţinut de PRO România) – 2.926;
4. Lucian Francisco Davidoni (USR) – 1.560;
5. Velu Adrian Căluşer (candidat independent) – 1.308;
6. Ovidiu Ioan Popa (ALDE) – 565;
7. Eduard Claudiu Cristoi (candidat independent) – 389;
8. Vasile Ioan Iovan (PMP) – 234;
9. Ioan Brînduşe (PSR) – 126.

La urne s-au prezentat 22.052 de alegători, din totalul de circa 59.000 de persoane cu drept de vot, trecute pe listele electorale, fiind înregistrată o prezenţă la vot de 37 la sută. Din totalul voturilor exprimate, 537 au fost declarate nule, valabile rămânând 21.502. Cea mai slabă prezenţă la vot au înregistrat-o tinerii cu vârste cuprinse între 18 şi 24 de ani (circa 943) iar cei mai numeroşi (9.400) au fost votanţii cu vârste între 45 şi 64 de ani. Alegerile locale s-au organizat într-un singur tur, fiind declarat câştigător candidatul cu cel mai mare număr de voturi.
Dintre cei nouă candidaţi înscrişi în competiţia electorală, reprezentanţii celor două partide mari, PSD şi PNL, au fost cotaţi cu şanse de câştig de la bun început. Toată atenţia a fost concentrată asupra lor, dar rezultatul final al scrutinului a oferit o mare surpriză.
De pildă, medicul Marius Blendea, candidat independent, susţinut, totuşi, de partidul, încă neînregistrat oficial, ProRomânia, a luat mai multe voturi decât candidaţii a trei partide parlamentare (ALDE, USR şi PMP) împreună. De asemenea, independentul Adrian Velu Căluşer, care nu a uzat de mijloacele clasice de campanie (afişe electorale, fluturaşi etc.). a reuşit să depăşească la scor două partide parlamentare: ALDE şi PMP. A luat un număr de voturi dublu faţă de suma scorurilor celor două formaţiuni politice.
De remarcat este faptul că Adrian Velu Căluşer, spre deosebire de celălalt independent, medicul Marius Vasile Blendea, nici nu a beneficiat de sprijinul unor personalităţi celebre din politică, sport sau alte domenii.

4 comentarii la „Rezultatele finale oficiale ale alegerilor din Deva. Un independent a depăşit trei partide parlamentare la scor

 • 7 noiembrie 2017 la 0:58
  Permalink

  9000 de ineligenti au decis ca este bine ca Deva sa fie condusa de un incompetent care nu a fost in stare sa promoveze un examen la o facultate no name si a trimis soferul in locul lui..
  Alti 5000 ar fi vrut ca Deva sa fie conduusa de alt mare carmaci care timp de 4 ani si-a demonstrat incompetenta cu varf si indesat.

  Intrebarea ar fi romanii chiar nu pot sa nu mai voteze toti hotii, incmpetentii dovediti si coruptii? Oamenii corecti nu merita o sansa sa-si dovedeasca capacitatea de a conduce cum trebuie orasul si tara? Prin votul nostru nu putem incuraja oameni cu pregatire, competenti si capabili sa se inscrie in ploitica si sa conduca mai bine decat acesti cvasianalfabeti?
  Primul criteriu la votare ar fi sa nu mai votam persoane despre care exista suspiciunea ca sunt corupti. Nu mai vorbim de incompetenti.
  In Deva chiar nu exista cineva mai bine pregatit decat neicanimeni Oancea care ma indoiesc ca stie tabla inmultirii? Ce marete realizari a avut acest neted pe circumvolutiuni? A condus vreo afacere de succes? A venit cu ceva planuri marete, realizabile? E vreo somitate? A terminat studiile sef de promotie? A facut ceva palpabil pt Deva? In Romania nu castiga decat haite de corupti (denumite partide) votate de gloate de oameni indobitociti care se complac sa-i voteze pe corupti. Cu o natie de oameni care nu gandesc nu avem cum sa o ducem mai bine. De fapt toata primaria e o sleata de incompetenti, in 4 ani de zile ar trebui sa vina anual pe fiecare strada sa discute cu cetattenii dar nu au curaj sa-si arate fata pt ca mai sunt si oameni cu capul pe umeri care vad cum stau lucrurile si le cer socoteala…Din pacate nu este nici o diferenta in primarul votat de deveni si un primar dintr-o comuna oarecare, din pacate diferentge nu vor exista nici in realizari, tot zero barat!

 • 7 noiembrie 2017 la 8:24
  Permalink

  ce rinjet de oligofren

 • 7 noiembrie 2017 la 14:54
  Permalink

  Ciocu mic, astia de la ciuma rosie. Tractoristul a gresit flagrant. Cu Mos candidat, va pastrati primaria, comunistilor.

 • 7 noiembrie 2017 la 19:35
  Permalink

  Ovidiu Popa a luat scor slab din cauza ca molot e la ALDE. pe molot nu-l mai vrea nimeni in judetul asta. A distrus judetul. Cit e in fruntea ALDE acestia nu au sanse sa promoveze.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Trimis în judecată pentru tâlhărie calificată

Procurorii din Bihor au finalizat ancheta în cazul tânărului care a încercat să jefuiască două săli de jocuri de noroc...

Acroşat pe trecerea de pietoni

Un tânăr de 21 de ani, din Brad, care traversa în alergare drumul, pe trecerea de pietoni semnalizată corespunzător, a

Nu s-a cuminţit şi riscă ajungă după gratii

Unul dintre hoţii care au dat o spargere la un magazin din centrul Petroşaniului, de unde a furat 20 de...

Închide