Rezultate notabile obţinute la olimpiadele naţionale de către elevii Liceului „Sigismund Toduţă”

Adriana Clej

Elevii Liceului de Arte „Sigismund Toduţă” din Deva au participat recent la etapele naţionale a trei dintre olimpiadele naţionale de profil artistic. Cele trei sunt Olimpiada Naţională de interpretare instrumentală pentru clasele III-VIII, Baia Mare; Olimpiada naţională de interpretare vocală, instrumentală şi studii teoretice, Craiova; Olimpiada naţională de Arte vizuale, Arhitectură şi Istoria artelor, Bistriţa.

Rezultatele obţinute la aceste trei competiţii sunt:
Premiul II: Maria-Mădălina Brîneţ, cls. a XI-a, sculptură; Maria-Elisabeta Albu, cls. a XI-a, pictură de şevalet; Adina Loredana Muntean, cls. a XII-a, ceramică.
Premiul III: Denisa Badea, cls. a VIII-a, flaut.
Menţiuni: Mircea Vasile Logojan, cls. a XI-a, pian; Jessica Ognean, cls. a XI-a, canto clasic; Ana-Maria Mihaela Rizea, cls. a XII-a, sculptură.
De subliniat că aceste competiţii sunt dificile, ele necesită un program de pregătire intens şi multă determinare, de aceea este şi foarte greu să atingi performanţa de a obţine un premiu sau o menţiune măcar. Pentru a se califica în etapa finală, elevii participă întâi la etapele pe şcoală, cele zonale, pe care trebuie să le câştige. (A. Clej)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.