Reţea de evazionişti, destructurată de DIICOT. Fierul din Ungaria i-a băgat după gratii

6 aprilie 2015 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate, Flash

O grupare infracţională transnaţională, specializată în evaziune fiscală cu produse laminate importate din Ungaria, a fost destructurată de poliţiştii şi procurorii de la Crimă Organizată din Hunedoara. 03 duba politie arestati
Mandate de arestare pentru cinci persoane
În urma acţiunii, procurorii au DIICOT decis punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de cinci persoane. Este vorba de Ana-Maria Filimon, din judeţul Hunedoara, şi Remus-Sorin Filip, din Baia Mare, Gyula Horvath, Zoltan Ambruş şi Gabor-Zsolt Vinczencz, toţi trei cetăţeni maghiari cu domiciliile în Budapesta. Pe numele lor, procurorii au solicitat arest preventiv, dar în spatele gratiilor au ajuns doar trei, adică Ana-Maria Filimon, Remus-Sorin Filip şi Gyula Horvath, ceilalţi doi fiind arestaţi în lipsă. Decizia a fost luată de Tribunalul Hunedoara şi nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la comunicare.
Foloseau firme „fantomă”
Potrivit anchetatorilor, gruparea ar fi acţionat începând cu 2014 pe raza judeţelor Hunedoara şi a municipiului Baia Mare, ca o grupare infracţională organizată în scopul comiterii infracţiunii de evaziune fiscală prin sustragerea de la plata TVA. „S-a reţinut că membrii grupării au creat mai multe circuite economico-financiare fictive de livrări şi achiziţii intracomunitare de produse laminate de la furnizori din Ungaria, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu suma de 3.700.000 lei”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.
În fapt, membrii grupării înregistrau în contabilitatea mai multor firme anumite operaţiuni comerciale, tocmai pentru a înregistra o TVA deductibilă. În circuitul fraudulos erau folosite firme de tip „fantomă”, deţinute şi coordonate de membrii grupării. Printre firmele folosite în judeţul Hunedoara se numără SC Steel Horvath SRL şi SC Monory LTD Dublin SRL. „Cauza a fost instrumentată împreună cu Direcţia Regională de Control Antifraudă 5 Deva şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Criminalitate Organizată Hunedoara. Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, se mai arată în comunicatul DIICOT. (N. Bumbac)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Procurorii DNA au vizitat din nou Consiliul Judeţean Hunedoara

Ieri, la primele ore ale dimineţii, procurorii DNA au venit din nou în „vizită” de lucru la Consiliul Judeţean (CJ)...

Colecţie de medalii la atletism

Atletele de la CSS Hunedoara au fost rapide, agile şi rezistente, cucerind patru medalii, la Campionatele Naţionale ale Copiilor, desfăşurate...

Pregătiri pentru Europene, pe podium la „Cupa Mondială”

Echipa de gimnastică artistică a României, din care fac parte trei sportive de la CNS „Cetate” Deva, se află pe...

Închide