Politica si administratie

Reproşuri de campanie electorală în şedinţa Consiliului local Deva

Natalia Bumbac

Viceprimarul Devei, Răzvan Mareş (foto stânga), a declarat ieri la finalul şedinţei ordinare a Consiliului Local al municipiului că sunt funcţionari publici în primărie care se implică în campania electorală. Mareş l-a identificat şi l-a dat exemplu pe Cosmin Vasile (foto dreapta), fostul director tehnic al Primăriei Deva, actualmente angajat al Direcţiei de eficienţă energetică din cadrul aceleiaşi instituţii.

Nu a stabilit natura plângerii
Mareş i-a cerut primarului Ovidiu Moş şi secretarului primăriei, Laura Sârbu, să notifice instituţiile abilitate despre acţiunile funcţionarului public Cosmin Vasile. Totodată, a arătat că Vasile îi denigrează pe colegii săi din primărie, dar şi pe el, motiv pentru care, în şedinţa consiliului local, a declarat:
„Este inadmisibil ca un funcţionar public din Primăria Deva să facă, în timp ce este la serviciu, campanie electorală. Mai mult decât atât, zilnic să denigreze pe paginile de Facebook angajaţi ai primăriei, colegi de-ai noştri, pe mine, primarul. Este vorba despre Cosmin Vasile, care împroaşcă cu noroi în toate serviciile primăriei şi în colegii noştri. Vă rog, domnule primar, să găsim o soluţie şi să aplicăm măsurile care le spune legea, inclusiv doamnă secretar, să facem o sesizare către Agenţia Funcţionarilor Publici, pentru că fiind funcţionar public, nu are voie să desfăşoare acţiuni electorale. Vă voi pune la dispoziţie dovezi ale participării lui la campania electorală. Eu personal vă anunţ că m-am îndreptat şi în justiţie împotriva funcţionarului public Cosmin Vasile”.
Întrebat ce formă a îmbrăcat acţiunea sa în justiţie împotriva funcţionarului public, Răzvan Mareş a spus că deocamdată plângerea este la avocatul său, cu care discută şi urmează să stabilească dacă va fi o acţiune penală sau civilă.

„Am dreptul la o opţiune politică”
Contactat pentru a ne oferi un punct de vedere vizavi de acuzaţiile pe care i le-a adus viceprimarul, Cosmin Vasile a spus că este în concediu de odihnă şi că este dreptul lui să aibă o opţiune politică. „Fiecare cetăţean are dreptul la o opţiune politică. Dacă postez diverse mesaje pe Facebook, nu înseamnă că atac pe careva. El (n.r. Răzvan Mareş) este primul care m-a denigrat. Tot ceea ce a făcut faţă de mine nu a fost corect. M-a băgat în Comisia de disciplină. Pe toţi care am fost din echipa lui Mărginean ne-a băgat în Comisia de disciplină. Am fost sancţionaţi şi retrogradaţi. El are o problemă cu toată lumea din primărie, nu eu”, a afirmat Cosmin Vasile.
Acesta a mai arătat că a atacat în instanţă decizia prin care a fost retrogradat de pe postul de director tehnic, fiind în aşteptarea unei soluţii.

12 comentarii la „Reproşuri de campanie electorală în şedinţa Consiliului local Deva

 • cred ca m am tampit,primarul,viceprimarul si tot staful nu sunt tot functionari publici? adica unul are voie sa mearga cu talanga prin oras si altul n are voie sa posteze pe facebook? interesanta mentalitate

 • Primarul și viceprimarul nu sunt funcționari Sunt demnitari, cea ce este altceva. Așa cum demnitarii sunt tot demnitarii și în concediu, la fel și funcționarii, care trebuie să fie dincolo de orice exprimate politică în public.

 • Categoria inaltilor functionari publici cuprinde persoanele care sunt numite in una dintre urmatoarele functii publice: Napoca News, 11 January 2009

  a) secretar general al Guvernului si secretar general adjunct al Guvernului;
  b) secretar general din ministere si alte organe de specialitate ale administratiei publice centrale;
  c) prefect;
  d) secretar general adjunct din ministere si alte organe de specialitate ale administratiei publice centrale;
  e) subprefect;
  f) inspector guvernamental.
  sunt tot functionari publici,doar putin mai inalti cam ca la popi

 • Orice functionar public are dreptul sa faca campanie electorala daca-si suspenda raporturile de serviciu pe toata perioada campaniei.

 • aha deci toti cei care bantuie prin oras si aburesc oamenii sunt in concediu fara plata? nu am nici un fel de culoare politica dar ma enerveaza la culme ipocrizia

 • Daca nu si-au suspendat raporturile de serviciu incalca legea.
  La noi merge oricum, chiar sa foloseasca dotarile institutiilor publice in campanie.

 • cum sa alegem un gabor (tigan vorbitor de limba maghiara)?. Strabunicul lui era tigan din secuime. A venit in Deva si cara fier vechi la centrul de colectare cu o martoaga. S-a inhaitat cu inca doi de ai lui si intre cele doua razboaie tiparea bani falsi si se mai ocupa si cu trafic de aur de la Sacaramb. I-a mers bine garoiului si s-a casatorit cu una din Ciangai mai pacalita. Acum se da ca-i ungur dupa mama.Tenul il tradeaza. Varul lui (tot Margica il cheama) e betivul Devei. Cerseste bautura prin baruri. Jalnica familie. Bedrica Margica s-a ocupat doar de divorturi si falimente (vezi Simako).

 • Petre Marginean este Martor a lui Iehova ,si patron la Antena 1 Deva unde sotia sa Gabriela este director, nu votam un Iehovist
  Ba,cantindat de 9 %!Da tu,Marginene,care ti-ai lasat prima sotie,ai lasat angajatii Simako pe drumuri dupa ce ai falimentat-o( propria ta firma ,adica). Vrei sa ajumgi la primarie sa ti se mai faca inca o casa de vacanta la Lunca Cernii, dar mai mare, ca sa poata fi folosita de iehovisti ( casa de adunare pentru iehovisti). Casa va fi ridicata de firma care va face incinta 1 a cetatii Deva. Acest gabor (tigan ungur) nu a crescut niciun copil. Este inimaginabil de arogant si cand cineva doreste sa deschida o afacere, face ca toti dracii.

 • Cand era primar Marginean, PSD il acuza ca-i facea casa soacrei cu materiale furate de la renovarea cetatii.
  Acum este cel mai bun.
  Cat a fost Marginean primar a pus in cap toate afacerile locale si a crescut taxele populatiei la maxim.
  La alegeri l-au scuipat oamenii si abia au asteptat sa scape de el.
  Acum ajunge cel mai bine in sondaje….masluite.

 • acest gabor a adus-o in primarie pe arhitecta Kalauz ( porecla Hoașca) care a pus pe butuci toate initiativele de afaceri in Deva.

 • a mers Petru Marginean prin cartierul Micro 15. A dat mana cu oamenii dupa care si-a sters manile cu un servetel umed. Oamenii au inceput sa-l huiduie. Ar face bine sa se retraga din competitie.

 • Ei, Cosmin Vasile, ai terminat concediul ? Acum vei putea dovedi cât de competent ești ? Mai bine du-te la Salvital.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura