Reprezentanţii Guvernului, pe teren, la Vaţa de Jos

21 iunie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

În noaptea de joi spre vineri, săptămâna trecută, s-a produs o viitură puternică pe cursul de apă Prăvăleni, pe teritoriul comunei Vaţa de Jos. Au fost inundate aproape 300 de gospodării, câteva zeci de hectare de culturi agricole, iar Drumul Comunal 173 a fost blocat din cauza aluviunilor şi a ruperii pe mai multe porţiuni, izolând satul Ciungani. Apele au provocat pagube însemnate şi în satele Prihodişte, Luncşoara, Visca, Târnava de Criş, Valea Poienii şi Vorţa, din nordul judeţului.
Astfel, sâmbătă, sub coordonarea prefectului judeţului Hunedoara, Vasilică Potecă, au continuat acţiunile de înlăturare a efectelor negative înregistrate în zona Vaţa de Jos după viitură. În localităţile afectate de viituri, prefectul judeţului a fost însoţit de Vetuţa Stănescu, secretar de stat în Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, de Lucian Heiuş, deputat PNL de Hunedoara şi de Călin Marian, director executiv al Direcţiei de Agricultură Hunedoara. Echipa a evaluat pagubele produse şi a fost prezentă în mai multe gospodării pentru a rezolva cele mai urgente solicitări ale persoanelor afectate din satele Basarabasa, Prăvăleni şi Ciungani.
Prefectul Vasilică Potecă i-a asigurat pe oamenii din zona calamitată că Instituţia Prefectului şi secretariatul de stat condus de Vetuţa Stănescu, împreună cu alte ministere şi cu premierul Ludovic Orban, vor aloca importante sume de bani pentru sprijinul locuitorilor afectaţi de inundaţii şi pentru refacerea drumurilor distruse de viitură.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Solidari cu hunedorenii afectaţi de viituri

Ploile torenţiale din ultimele ore au făcut prăpăd şi vineri în mai multe zone din judeţul Hunedoara. Viiturile au afectat...

ÎNTRE CER ŞI PĂMÂNT. Cărarea pe verticală

Ne place să credem despre noi că suntem oameni buni, că suntem corecţi şi credincioşi. De multe ori privim spre...

Spargere după spargere, la Lupeni

Suspectul viza locuinţele la care putea forţa unul dintre geamuri, intra şi fura tot ce era de valoare. Astfel a...

Închide