Eveniment

Reorganizarea Poliţiei Locale, tot mai aproape

Cristina Ghenea

Reorganizarea Poliţiei Locale a fost dezbătută de ministrul Traian Igaş şi de reprezentanţii structurilor asociative ale primarilor de oraşe şi comune, într-o şedinţă organizată la Bucureşti. Singurul primar din judeţul nostru, prezent la şedinţă, a fost Mircia Muntean, care este şi vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR).

La întâlnire, au fost discutate principiile care vor sta la baza concepţiei de reconfigurare a sistemului de ordine publică, prin transferul de personal şi responsabilităţi în coordonarea administraţiei locale. Potrivit celor declarate de ministrul Traian Igaş, acţiunea a avut ca scop şi identificarea   celei mai eficiente modalităţi de reconfigurare a Poliţiei locale, pentru a putea astfel oferi cele mai bune servicii în domeniul ordine şi linişte publică fiecărui locuitor din oraşele cu o populaţie numeroasă. Cu acest prilej, s-a stabilit ca structurile asociative ale municipiilor şi oraşelor să contribuie, prin experţi desemnaţi, cu propuneri legate de normele care reglementează organizarea şi funcţionarea poliţiei locale.
„Am declarat în faţa tuturor că mi-aş dori pentru România cea mai bună lege a Poliţiei Locale din spaţiul european. Toţi cei prezenţi la această întâlnire au fost deschişi, inclusiv ministrul Igaş. Este clar că trebuie să ieşim din umbra trecutului unui sistem ultra-centralizat, care mai planează şi mai creează şi astăzi fiori reci cetăţenilor“, a declarat Mircia Muntean, primarul Devei, referindu-se la întâlnirea de la Bucureşti. Acesta a adăugat că în poliţie este nevoie, în primul rând, de cooperare şi de proximitate.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura