Politica si administratie

Investiţie de 16 milioane de dolari, rămasă fără utilitate

Carmen Cosman

După ce a beneficiat de un program investiţional de 16 milioane de dolari, Uzina de Preparare a Cărbunelui de la Coroeşti aproape nu-şi mai găseşte utilitatea.

Nu acoperă cheltuielile
Majoritatea producţiei de huilă extrasă de la unităţile miniere pleacă spre beneficiari, fără să mai fie trecută pe la Preparaţia Coroeşti şi nimeni nu pare să simtă lipsa procedurii intermediare, din moment ce o mică parte din producţie mai este preparată înainte de a fi vândută la Paroşeni sau Mintia. „Noi avem un standard de calitate. Dacă acesta este atins, vindem cărbunele direct, nu mai cheltuim cu apa, energia electrică sau transportul”, a declarat directorul general al Companiei Naţionale a Huilei Petroşani, Constantin Jujan. Acesta spune că ar creşte costurile cu toate aceste operaţiuni, iar preţul pe care îl poate obţine nu acoperă toate cheltuielile. La ora actuală, doar vreo 20 de procente din producţia totală de huilă extrasă de la minele din Valea Jiului mai sunt trecute prin preparaţie, unde, de altfel, mai există doar un schimb care lucrează aici. Restul personalului a fost fie redistribuit, fie disponibilizat.
Uzina de Preparare de la Coroeşti a fost modernizată integral în 2004, iar ulterior, s-au făcut investiţii în lucrările de reparaţii şi recondiţionare. Modernizarea preparaţiei s-a realizat în baza programului „Integrat Paroşeni“, care a inclus Termocentrala Paroşeni şi Exploatările Miniere Paroşeni şi Vulcan, şi a costat în total 150 de milioane de dolari. Cea mai mare parte a sumei a mers către modernizarea grupului energetic nr. 4 de la Termocentrala Paroşeni, însă din valoarea totală a proiectului, pentru Preparaţia Coroeşti s-au alocat 16 milioane de dolari.

One thought on “Investiţie de 16 milioane de dolari, rămasă fără utilitate

  • Pastrati locurile de munca in Valea Jiului iar Preparatia Coroesti trebuie sa ramana pentru ca este o capcana o diversiune marca Jujan,dupa ce se va inchide si ultima Preparatie in speta Coroesti viitorul manager va spune ca nu are unde sa spele carbunele.Ce spuneti doamna Carmen Cosman,intebatil pe domnul Jujan de aceste aspecte si mai intrebatil ce legaturi are cu Gorjul?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura