Razii prin gări şi pe trenuri

Cristina Ghenea

Poliţiştii Serviciului de Transporturi Feroviare (TF) au desfăşurat, în urmă cu câteva zile, mai multe razii în trenurile şi gările din toată ţara. În judeţul Hunedoara, s-au aplicat sancţiuni de peste 7.000 de lei.
Potrivit comisarului şef Vasile Hriţac, şeful Poliţiei TF Hunedoara, poliţiştii au efectuat un număr de 87 de controale şi 94 de patrulări – 31 în trenurile de călători, iar 63 în staţiile CFR şi în triaje. Astfel, au fost depistaţi 12 călători care circulau fraudulos, iar valoarea taxelor şi suprataxelor aplicate acestora de către organele abilitate a fost de 750 de lei. „A mai fost găsit şi un minor nesupravegheat, patru cerşetori şi au fost verificate inclusiv sistemele de pază şi locurile de păstrare şi manipulare a valorilor monetare. În total s-au dat 46 de amenzi, în valoare de 6.950 de lei“, a declarat comisarul şef Vasile Hriţac. Acesta a precizat că printre nereguli, se numără şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în gări sau în trenuri, murdărirea compartimentelor şi fumatul în tren.
De asemenea, în timpul controalelor, poliţiştii au mai prins şi doi hoţi din comuna Şoimuş, care au furat două platelaje metalice de la podul de cale ferată dintre Staţia Mintia şi Halta Păuliş Lunca. Aceştia sunt cercetaţi în stare de libertate pentru furt calificat şi pătrundere în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare.

One thought on “Razii prin gări şi pe trenuri

  • 18 mai 2013 la 9:43
    Legătură permanentă

    Pre multi puscariasi prea multi politisti tipatori prea multi procurori rai. Da de ce ii baga pe toti daca au pedepse mai mic de 5 ani nare rost mai bine ii dai o amenda penala in functie de cat salariu are si in tip sa o plateasca asa castiga statul roman sigur incet da sigur castiga ca nimeni nu-si doreste sa ajunga acolo,da ca angajatori romani nu dau minimul pe economie.
    Cred ca multi sunt vinovati fara vina,din proprie experienta stiu cum se face justitia(dreptatea)legii fardelege din rRomania:e suficient sa nu-i placa la un politzai sau unui politruc de tine si imediat ai dosar penal,chiar daca nu ai vina penala,gsesc ei colaboratori sa depuna marturie si sa fii infundat!Se practica un fel de santaj:spui(declari in scris)ce-ti spune politzaiul si scapi de anumite gainarii,…folosesc contravenientii chiar si infractori,pe post de martori in procese!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.