Reorganizare în fotbalul din Deva

După cum se cunoaşte, campionatul din Liga a III-a a fost îngheţat şi apoi prin decizia federaţiei el a fost finalizat cu structura existentă la data întreruperii. În aceste condiţii, echipa LPS Cetate Deva a finalizat sezonul pe locul 12 în seria a patra, mult sub posibilităţile pe care clubul le-a avut.

Jucătorii de la echipă, obligaţi de pandemia de coronavirus, au luat o pauză forţată, dar conducerea clubului a avut activitate în această perioadă. L-am rugam pe antrenorul Ştefan Nanu (foto) să ne ajute să aflăm ce se întâmplă la clubul devean în această perioadă.

Reporter: Domnule Nanu, cum a fost această perioadă în care nu s-a întâmplat mai nimic în ceea ce priveşte fotbalul din Liga a treia?
Ştefan Nanu: A fost o perioadă grea, în care noi nu am putut să ne desfăşurăm activitatea. La noi la club însă activitatea administrativă a continuat şi sper ca de la 20 iunie să revenim şi să reluăm activitatea de pregătire pentru noul sezon.

Reporter: Am aflat că la Deva s-a constituit un nou club care va prelua şi echipa de fotbal a oraşului. Ce ne puteţi spune în acest sens?
Ştefan Nanu: Toţi iubitorii fotbalului din municipiu cunosc că echipa noastră a fost susţinută financiar, pe baza unui contract,de către primărie, autoritate care susţine sportul de performanţă din municipiu. Odată cu noul club s-au făcut toate demersurile pentru a prelua activitatea de la LPS Cetate Deva. Am depus la Federaţie toate actele necesare pentru trecerea la o nouă structură a clubului cu tot ce implică aceasta. În 30 iunie va avea loc o şedinţă de Comitet Executiv la FRF, unde se va discuta şi foarte probabil se va şi aproba cererea noastră.

Reporter: O parte dintre jucătorii pe care i-ati avut ca elevi şi-au încheiat perioada de contract cu clubul devean. Aţi discutat cu ei, vor rămâne alături de dumneavoastră în proiectul pe care îl pregătiţi la Deva?
Ştefan Nanu: Am discutat cu ei, toţi cunosc situaţia şi mai ales ce se va întâmpla aici, la noi la club. Şi-au manifestat dorinţa de a rămâne la noul club, este un lucru important, deoarece sunt condiţii pentru a ne desfăşura activitatea, e stabilitate, o să avem un stadion cu un gazon nou, cu o pistă de atletism, un teren sintetic, care va fi gata la finalul lunii august. Deocamdată, nici unul dintre jucători nu a anunţat că vrea să plece, din contră, marea majoritate mi-a comunicat că vor să rămână, deşi sunt opt jucători cărora în 31 mai le-a expirat înţelegerea cu clubul devean.
Oricum, contractele noi, care vor intra în vigoare, se vor întocmi pentru toţi fotbaliştii care vor fi în lot, pe o perioadă de minimum doi ani, nu pe un singur an cum eram obligaţi de lege pe vechea structură. E foarte greu să alcătuieşti o echipă omogenă, când după un an îţi pleacă trei – patru jucători şi trebuie să îi înlocuieşti.

Reporter: Ce ne spuneţi despre transferuri?
Ştefan Nanu: În privinţa venirilor, suntem în tratative să mai aducem câţiva jucători de la Craiova. Important este că noi vom cere licenţă şi pentru înfiinţarea unui centru de juniori, îmi doresc să avem generaţiile 2005, 2005, iar Marius Sîrbu se va ocupa de acest centru. Am discutat cu cei de la primărie şi domnul primar Florin Oancea a fost de acord, pentru că nu sunt cheltuieli mari la juniori. La LPS Cetate vrem să înfiinţăm clase de fotbal, a 5-a şi a 9-a, pentru că există potenţial în zonă, infrastructură, pentru că stadionul „Cetate” va fi modernizat.

Reporter: Cum vedeţi dumneavoastră noua structură propusă pentru desfăşurarea campionatului din Liga a treia?
Ştefan Nanu: Din punctul meu de vedere e benefică. Noul sistem cu 18 echipe îmi convine, vor fi mai multe jocuri, cu patru în plus. Ne-am dori însă ca grupele geografice să fie alcătuite mai judicios, să nu trebuiască să mergem foarte departe. Cu cât numărul competiţiilor este mai mare, e foarte bine şi pentru noi dar şi pentru performanţă. Pentru noi, obiectivul pentru sezonul 2020 – 2021, pe care l-am discutat cu conducerea primăriei este o clasare între locurile 1 – 6, de aceea avem nevoie de mai multe jocuri.

Reporter: Mult succes pentru noul sezon şi inspiraţie în a alege un lot de jucători competitivi pentru un campionat care se anunţă interesant în noua lui structură.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.