Sport

Remiză mincinoasă. Goluri, nu. Ocazii mari, da!­

Claudiu Sav

Corvinul s-a întors la Hunedoara cu un punct din prima deplasare a noului sezon din liga secundă. A fost 0-0 la Dumbrăvița, la capătul unui duel dis­putat pe o suprafață de joc aproape impracticabilă, dar în care corviniștii au avut cel puțin trei ocazii imense de a obține victoria!

Pase lungi
Cea mai scurtă deplasare din actuala stagiune n-a căzut deloc bine pentru for­mația noastră, în condițiile în care lu­crările de modernizare a suprafeței de joc de la Dumbrăvița au lăsat urme vizi­bile. Introducerea sistemului de drenaj pe arena “Ștefan Dobay” a făcut ca, la ora jocului cu alb-verzii, terenul să fie brăz­dat de șanțuri, făcând ca pasele sim­ple, “la firul ierbii” să fie, în multe ca­zuri, o utopie! În aceste condiții, jocul din județul Timiș a fost unul tern, de luptă – cum anticipase și Florin Maxim – mai ales în prima parte, când ocaziile clare au lipsit aproape în totalitate. S-a apelat la mingi lungi, fie direct pe vârfuri, fie în benzi, astfel că unicele oportunități nota­bile au venit de la Pîrvulescu (în do­uă rân­duri) și de la Neacșa – din lovitură liberă, faze la care Trifon a fost la post. La butu­rile opuse, apărate de tânărul Roman, singurele emoții ale primei părți au venit de la lovitura liberă executată plasat de Gladun (25). Fragmentările și faulturile repetate au fost la “ordinea zilei” într-un prim act prelungit cu șase minute, după ce Martinov s-a accidentat la un duel aerian cu Lupu și a fost nevoie și de intervenția medicilor de pe ambu­lanță.

Singura șansă de gol
A doua repriză, lucrurile au stat ceva mai diferit. Corvinul a ținut și mai strâns frâiele partidei și a forțat golul care să în­chidă definitiv conturile, în condițiile în care gazdele l-au trimis în teren pe Lalic – fundașul central luându-i locul în avan­posturi lui Plokhotnyuk, fostul ju­că­tor al Ripensiei a­vând, de altfel, sin­gura șansă de gol, în mi­nutul 65, când a tras din po­ziție fa­vo­ra­bi­lă, în blo­cajul lui Pop. Ulti­mele 20 de mi­nute au a­par­ți­nut, în tota­li­tate, echipei noas­­tre, care a ratat însă, cu nonșalanță, câ­te­va ocazii rarisime. Cea mai mare, cea a lui Lupu, din minutul 71, mar­catorul go­lului vic­to­ri­ei ­cu Ceahlăul tri­mi­țând ală­turi, din cinci me­tri, deși nu era mar­cat! L-a “se­con­dat” Manolache, a că­rei lovitură de cap din opt metri a trecut puțin pe lângă vinclu, pentru ca mai apoi Sebastian Ion și Hergheligiu, să treacă, pe rând, pe lângă gol, cu execuții din interiorul careului. Pe final, Coman a avut șansa victoriei, șutul său din 14 metri fiind respins din drumul spre poar­tă de un fundaș advers, după ce Trifon fusese bătut. În minutele de prelungire, Lică a trecut și el pe lângă golul victoriei, nereușind să împingă în poartă o cen­trare ajunsă la colțul lung (90+3). S-a încheiat 0-0, după un joc în care Corvinul merita toate cele trei puncte.
Astăzi, “corbii al­baștri” revin pe teren, la Petroșani, pen­tru con­fruntarea din Cupă cu Jiul. Du­elul din turul 3 al com­pe­tiției în­cepe la ora 17:30 și este trans­mis pe plat­forma FRF TV.
„Su­pra­fața de joc n-a fost în cele mai bune con­diții, dar a trebuit să ne adap­tăm. În primul rând, mă bucur că nu am luat gol… în a doua repriză am intrat mult mai bine în joc, am avut acele ocazii foar­te bune de a marca. Îmi pare rău că nu au funcționat fazele fixe, cu atât mai mult cu cât noi stăteam bine la acest ca­pitol, iar azi era o soluție po­trivită pentru con­dițiile în care s-a jucat. Per ansamblu sunt însă mulțumit de punc­tul obținut și de faptul că rămânem fără gol primit. De­fensiv am stat bine, nu am avut emoții… trebuie însă să fructificăm oca­zi­i­le pe care le avem, dar nu pot fi supărat pe băieți, au alergat, s-a văzut că au în­cer­cat, dar cu răbdare ne vor ieși și lucru­rile care, azi, poate nu au fost cum ne-am fi dorit. Vreau să le mulțumesc su­por­terilor care și astăzi au asigurat fondul sonor, sunt de apreciat pentru faptul că vin în număr mare și în de­pla­sări. Îi aș­tep­tăm și la Petroșani și apoi la Hunedoara, pentru a umple din nou stadionul în meciul de runda viitoare!”, a spus, la final, antre­norul Florin Maxim.
„Urmează, desigur, o săptămână mai încărcată, dar și eu când jucam îmi doream să o fac din trei în trei zile. Mă bu­cur că, la o primă vedere, nu avem parte de jucători cu probleme medicale, astfel că putem aborda optimiști și următoarele două partide. Știu că meciul de la Petroșani e mai aparte pentru fani, dar am mai spus-o și cu altă ocazie, ne dorim să ajungem în grupe, în Cupă, și vom face tot ce ține de noi pentru a în­deplini acest prim obiectiv”, a mai adău­gat tehnicianul Corvinului.
CSC Dumbrăvița (antrenor Cosmin Stan): Trifon – Gîsă, Zurbagiu (cpt.), Țieranu – Paulevici (78, Zaluschi), Olaru (59, Amariei), Cibi, Salhi, Gladun – Martinov (33, Nortey), (78, Tănase), Plokhotnyuk (59, Lalic)
Corvinul Hunedoara (antrenor Florin Maxim): Roman – Pop (85, S. Ion), Lică, Manolache, Velisar – Lupu (78, Hergheligiu), Neacșa (cpt.) (78, Chindriș), Hrezdac, Antonov (59, Bradu), Pîrvulescu – Coman.