Reluarea campionatelor de fotbal, mărţişorul bărbaţilor

04 x 1 fc hd (2)Ciprian Marinuţ

Dacă femeile vor fi răsfăţate azi şi mâine cu flori şi mărţişoare, amatorii de fotbal din judeţ vor primi ca „mărţişor”, reluarea campionatelor din fotbalul mic în care evoluează şi echipe hunedorene. FC Hunedoara, unica echipă din Liga a III-a, are planuri de promovare, însă a avut o vacanţă tumultuoasă, cu rezultate modeste în meciurile de verificare. În schimb, în Liga a IV-a Hunedoara, multe echipe au realizat transferuri cu greutate, astfel că lupta se anunţă aprigă.

Amicale modeste, oficiale de top?
În Liga a III-a, azi, sunt programate meciurile etapei a 16-a. În eşalonul de elită al fotbalului judeţean (Liga a IV-a) mâine, 1 martie, vor avea loc meciurile primei etape a returului. FC Hunedoara, ocupantă a locului trei înainte de vacanţă, şi-a păstrat năravul de a dori promovarea, dar lotul echipei a suferit modificări ce nu par foarte benefice. Astfel, campania de achiziţii – transferări a fost una modestă, lotul fiind parcă mai subţire decât în sezonul precedent. Mai mult, în meciurile amicale de pregătire, rezultatele au fost îngrijorătoare, trupa antrenată de Constantin Olariu suferind patru eşecuri consecutive în ultimele meciuri test. Prima oportunitate de a dovedi că rezultatele din amicale sunt fără valoare este chiar azi, când hunedorenii vor juca, în deplasare, cu Ştiinţa Turceni (locul 9). O victorie e necesară ca aerul pentru moralul echipei, însă nu ar avea prea mare valoare în clasament, dacă Ştiinţa nu se va califica în play-off, unde ajung primele şase clasate.

Cine-i încurcă pe zimbri?
În Liga a IV-a, competiţia reîncepe cu un lider autoritar, Retezatul Haţeg, formaţie ce pare favorită la câştigarea campionatului, având nouă puncte avans în faţa următoarei clasate, CS Vulcan.  Haţeganii au trecut prin momente dificile în această iarnă, pierzând doi jucători importanţi în pauza dintre tur şi retur. În schimb, Hercules Lupeni şi CNS Cetate Deva s-au întărit cel mai mult, dar e greu de crezut că se pot implica în lupta pentru prima poziţie.
„Zimbrii” antrenaţi de Flavius Itul au avut un tur aproape perfect, pierzând doar patru puncte în cele 15 partide jucate. Însă, în această iarnă, Retezatul a trecut prin unele emoţii din cauza bugetului, consiliul local micşorând suma cu care sprijină formaţia alb-roşie. Gruparea din Haţeg a pierdut în această pauză doi dintre cei mai importanţi jucători, Silviu Boloş, plecat la CNS Cetate Deva şi Tudor Şaucă, sportiv care a urcat un eşalon mai sus, optând pentru Arieşul Turda. Totuşi, gruparea din Haţeg i-a adus pe Răzvan Drăgoescu, de la Jiul Petroşani şi Alin Bocu, de la Inter Petrila, astfel că este cotată în continuare cu şanse mari la câştigarea campionatului şi participarea la barajul de promovare în Liga a III-a.
A doua clasată la finalul turului, CS Vulcan, nu pare a fi în stare să pună probleme liderului, mai ales că în această iarnă a pierdut câţiva jucători importanţi.  Hercules Lupeni, ocupanta locului trei la finalul turului, este creditată că poate încurca planurile multor echipe în această primăvară. Cu interes trebuie urmărită şi evoluţia echipei CNS Cetate Deva, întărită în această iarnă cu Silviu Boloş şi Andrei Cobliş, precum şi cu revenirea pe gazon a lui Flaviu Chelariu. De altfel, devenii vor debuta sâmbătă într-un derbi al orgoliilor, împotriva unei echipe experimentate, Aurul Certej, grupare clasată pe locul patru.
Iată programul complet al etapei a XVI-a a Ligii a IV-a Hunedoara: sâmbătă, 1 martie, ora 11:30: CS Vulcan – Victoria Călan; Gloria Geoagiu – Hercules Lupeni; Aurul Brad – Metalul Crişcior; U. Petroşani – Minerul Uricani; CFR Simeria – Inter Petrila; Retezatul Haţeg – Jiul Petroşani; Aurul Certej – CNS Cetate Deva; duminică 2 martie, ora 11:30; Dacia Orăştie – Şoimul Băiţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare