Reguli noi de vizită la Penitenciarul Deva

20 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Măsurile vin în contextul instituirii stării de alertă şi au fost luate pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19. Deţinuţii aflaţi în Penitenciarul Deva vor putea fi vizitaţi de apropiaţi, însă vizitele se vor face cu dispozitiv de separare, indiferent de regimul de executare sau categoria din care fac parte persoanele private de libertate.

Vizitatorii au obligativitatea de a avea la ei mască, mănuşi, vizieră – după caz, pentru a le fi permis accesul în locul de deţinere. Totodată, aceştia vor trece prin triaj epidemiologic şi vor completa un chestionar pentru evaluarea riscului. În cazul în care prezintă simptome specifice infecţiilor respiratorii, vizita va fi replanificată.
Printre măsurile de protecţie impuse de Administraţia Naţională a Penitenciarelor sunt şi cele referitoare la exercitarea dreptului la vizită intimă. ”Administraţia locului de deţinere va solicita persoanei vizitatoare un document medical certificat de un medic în specialitatea boli infecţioase – în baza unor analize medicale din care să rezulte că nu are o infecţie curentă cu virusul SARS-CoV-2. Documentul trebuie să fie emis cu cel mult 3 zile înainte de data acordării dreptului la vizită intimă (atât ziua emiterii documentului, cât şi ziua acordării dreptului la vizită intimă intră în calculul termenului de 3 zile)”, se arată în documentul publicat de ANP. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Protestele au trecut, mirosurile grele au rămas

Problema mirosurilor grele de la fermele de porci din Orăştie şi împrejurimi revine în actualitate. Ieri, primarul municipiului Orăştie, Ovidiu...

Reîncep pregătirile la CSM Jiul Petroşani

Baza Sportivă a clubului CSM Jiul Petroşani este pregătită pentru reînceperea activităţii sportivilor şi antrenorilor de la acest club, care...

Bulina neagră, 21.05.2020

Viorel Şurpanu, bărbat din Simeria Pentru că a fost reţinut de poliţie 24 de ore şi apoi a fost pus...

Închide