Protestele au trecut, mirosurile grele au rămas

Adriana Năstase

Problema mirosurilor grele de la fermele de porci din Orăştie şi împrejurimi revine în actualitate. Ieri, primarul municipiului Orăştie, Ovidiu Bălan, a scris pe pagina sa de Facebook:

„A început din nou să se simtă mirosul dejecţiilor porcine de la cele două ferme din jurul municipiului Orăştie. Se pare că autorităţile guvernamentale au uitat promisiunile făcute anul trecut. Firmele le-au uitat cu siguranţă! S-a aşternut praful pe cele 4.000 de semnături depuse de noi la Prefectura Judeţului Hunedoara, la Agenţia pentru Mediu Hunedoara şi la Ministerul Mediului. Au uitat protestul făcut de orăştieni la Deva şi toate garanţiile pe care le-am primit atunci. În această săptămână voi demara noi acţiuni din care trebuie să rezulte o Orăştie fără mirosuri de dejecţii porcine, sau cel puţin acestea trebuie să se diminueze considerabil!”.
Reamintim că în vara anului trecut au fost organizate proteste la Orăştie şi Deva, după ce două ferme de porci au aruncat dejecţiile animalelor pe câmp, iar oamenii nu mai pot suporta mirosurile grele.
Acum, cu pandemia de coronavirus, lucrurile vor fi şi mai greu de suportat din cauza acestor ferme. Curios este că Garda de Mediu nu a reuşit să închidă fermele, care nu respectă legea şi mii de hunedoreni sunt nevoiţi să le suporte mirosurile grele. Instituţiile care sunt obligate să ne apere nu mişcă un deget.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.