Sport

Regal de futsal. Autobergamo Deva a câștigat Cupa României

United Galați și Autobergamo Deva au reeditat finala Cupei României de anul trecut. În 2016, cele două mari rivale jucau în finala Cupei României chiar la Sala Sporturilor din Deva. Autobergamo s-a impus atunci la li­mită, 3-2. A fost ultimul trofeu al Cupei României cucerit de gruparea deveană.

800 de spectatori
Pentru finala din acest an, antrenorul celor de la Autobergamo Deva, repu­tatul Ricardo Cámara Sobral, a contat pe ser­viciile a doi oameni de bază, Leonardo Moura și Florin Matei, reveniți în lot după suspendarea survenită la meciul de la Odorhei, dar nu a beneficiat și de sprijinul lui Bernardo dos Santos, care a primit un cartonaș galben în jocul cu West Deva și a fost suspendat pentru marea finală!
Față în față cu râvnitul trofeu pe masă, cele mai bune echipe de futsal din România, au luptat într-un adevărat spec­tacol în fața a peste 800 de spec­tatori. Devenii au controlat partida și au reușit să înscrie prin Florin Matei, primul gol al finalei în minutul 6 și, apoi, din nou, în minutul 11, invingându-l pe portarul naționalei, Petrișor Tonița pentru 2-0. Oaspeții au reușit să reducă din dife­rență prin Vlădut Dudău, iar Iulian Cojocaru a înscris pentru Autobergamo Deva. Dar, imediat, Dudău realizează dubla pentru gălățeni, iar scorul a fost 3 -2 pentru gazdele turneului, scor cu care s-a încheiat prima repriză.

A ratat egalarea
Repriza secundă a început cu o dominare tactică a devenilor, dar echipa gălățeană a reușit să egaleze, 3-3 în minutul 27, prin Dos Santos Pele și par­tida s-a relansat. Devenii au revenit, și, în minutul 31 au înscris prin Moura spre bucuria celor 800 de spectatori din tri­bune. Cu trei minute înainte de final, Cireș a ratat egalarea, însă devenii au re­ușit să se desprindă decisiv prin golul mar­cat de Iulian Cojocaru, care a adus scorul la 5-3 pentru Autobergamo. Moura a mărit avantajul devenilor la 6 – 3, dar gălățeni au redus din handicap prin Cireș și, în ultimul minut, prin Arauho. Scor final 6 la 5 pentru echipa deveană, care câștigă Cupa României ediția 2022-2023 în aplauzele publicului din tribune.
Doru Popa, finanțatorul de la Autobergamo Deva a declarat: „Mă bu­cur că am reușit să câștigăm acest tro­feu. Am muncit, l-am câștigat me­ritat, după un joc foarte bun pregătit de an­tre­norul nostru, prietenul meu, Ricardo Cámara Sobra,l care a venit la echipa noastră. Lui îi mulțumesc, le mul­țumesc băieților și, mai ales, publicului devean care ne-a susținut. Totul pentru Deva!”
Cristian Matei, căpitanul formației Autobergamo: „Am jucat bine, am făcut și niște mici greșeli care ne-au costat la un mo­ment dat când adversarii ne-au egalat, dar am vorbit între noi, am schim­bat multe în jocul nostru și, pe final, ne-am desprins. Nu aveam cum să pierdem partida după cum am jucat. Ne-au în­curajau și spectatorii, lor le mulțumim. Ne-am luat revanșa de anul trecut și o să tragem și la câștigarea campionatului”.

Primăria Deva va prelua echipa de futsal ACS Autobergamo

Primăria Deva va prelua, prin Clubul Sportiv Municipal (CSM), echipa de futsal ACS Autobergamo Deva, câştigă­toa­rea din acest an a Cupei României la fotbal în sală, a anunţat, ieri, într-o conferinţă de presă, primarul Florin Oancea. Preluarea se va face începând cu sezonul 2023-2024, primarul afirmând că se fac demersuri şi pentru ca antrenorul brazilian Ricardo Camara Sobral „Cacau” să rămână, în continuare, la conducerea echipei. „Vom face investiţii destul de mari şi în această secţie, aşa cum procedăm şi la fotbal sau la handbal. Ne străduim să menţinem şi colaborarea cu antrenorul actual”, a declarat primarul Devei. Potrivit acestuia, CSM Deva are 22 de secţii sportive, din care 12 vor fi operaţionale în acest an. Clubul are acum aproximativ 700 de copii şi juniori legitimaţi, iar obiectivul pentru anul viitor este să se ajungă la peste 1.000 de sportivi. „Este un proiect ambiţios. Lărgim baza de selecţie, aducem copiii din casă, de pe tablete şi telefon, spre sportul organizat, indiferent de domeniu. Echipele mari vor avea o bază de selecţie chiar în pepiniera proprie”, a conchis Oancea.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura