FlashPolitica si administratie

Referendumul lui Moloţ, contestat de prefect

Carmen Cosman

Într-un comunicat de presă, Prefectura Hunedoara anunţă că a acţionat în instanţă decizia Consiliului Judeţean de organizare a referendumului pe tema reorganizării administrative.
 

Suspendată, până la soluţionare
Deci, nici bine nu au aprobat consilierii judeţeni hotărârea privind referendumul pe tema reorganizării administrative, că prefectura a şi atacat-o în instanţă. „Prin acţiunea cu nr. 4975/24.06.2011, prefectul judeţului Hunedoara a solicitat Tribunalului Hunedoara, Secţia Comercială şi Contencios Administrativ şi Fiscal, anularea Hotărârii Consiliului Judeţean Hunedoara nr. 95/2011 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului judeţean în vederea consultării cetăţenilor cu privire la desfiinţarea judeţului Hunedoara. Şi, prin urmare, până la soluţionarea acţiunii mai sus menţionate, Hotărârea Consiliului Judeţean Hunedoara este suspendată de drept”, se precizează în comunicatul Prefecturii.

 

A încălcat mai multe legi
Cum din comunicatul respectiv nu rezultau prea clar motivele pentru care prefectura a atacat în instanţă hotărârea amintită, i-am solicitat prefectului Attila Dezsi (foto) lămuririle de rigoare. “Având în vedere caracterul acestei Hotărâri a Consiliului Judeţean, considerăm că nu au fost respectate mai multe legi. Este vorba de Legea privind Referendumul, Legea Administraţiei Publice Locale şi de Legea privind transparenţa decizională în administraţia  publică. Hunedorenii au dreptul de a lua act, cu cel puţin 30 de zile înaintea adoptării acestora, atât de proiectul privind desfiinţarea judeţului, cât şi de cel privind referendumul judeţean. În situaţia de faţă, când hotărârea privind referendumul a fost deja adoptată de Consiliul Judeţean, cetăţenii nu pot să-şi exprime, în cunoştinţă de cauză, opiniile, sugestiile şi propunerile privind referendumul sau proiectul de desfiinţare a judeţului”, a precizat Attila Dezsi, prefectul judeţului Hunedoara.

11 comentarii la „Referendumul lui Moloţ, contestat de prefect

 • deja fiecare cum ajunge prefect,se crede reprezentantul poporului din judet, mai dezsi – dolofanule ,pe tine cine te-a ales acolo ?
  cate voturi ai adunat ? ce procent de unguri este in valea jiului ? sau a-ti luat toata Transilvania ? a-ti retrocedat-o la Austroungaria ?patria muma?mai da vrem sa votam si noi, nu vreri sa vezi cati romani vreu buletin unguresc? mai da chiar noi astia prostii nu mai avem dreptul sa ne dam cu parerea ?voi reprezentantii minoritatii etnice ganditi si pentru noi? ma da hoti sunteti voi astia veniti cu hoarda , cred ca a-ti cam uitat cine sunt mostenitorii pamantului aici ,si cam care este diferenta intre mostenitori si cotropitori , da diferenta intre kati si marie o stii? ti-o spun eu , kati da si cu kuru si cu gura ca e stearpa si Marie da cu lingura la copii sa creasca mari.

 • cred ca ati fost prea dur dle,, galbiorul”, eu cred ca e bine ca se desfinteaza judetul, as vrea sa se desfinteze si tara asta de 2 bani.ce sa facem daca noi romani nu ne intelegem intre noi si nu putem face o coalitie impreuna .asa ca mi as dori ca stranepoti mei sa nici nu mai vorbeasca aceasta limba,Transilvania sa treaca la austria si olteni si moldoveni la turcia va spun eu ca am trai de 1000 de ori mai bine ca acuma.

 • A facut foarte bine,Prefectul, daca era o lege sa decida pentru ca elevii si studentii sa manance o masa calda in timpul orelor,de curs,nu ar fi tinut o sedinta consiliul judetean.Au bani pentru a sta de vorba cu oamenii si ajutoare pentru cei saraci nu sunt,de investiti in agricultura nu sunt bani.Acest consiliul nu are rusine si nici respect fata de cetateni orasului.

 • Motivul ca aceasta tara a ajuns unde a ajuns este ca se nasc personaje, si nu putine, ca acel „galbior” retard .

 • …… se aude ca atacarea in instanta a hotararii consiliului judetean cu referendumul a creat mare deranj in „ferma” cu molotz. Pentru ca omul mic are orgoliul mare, s-a jurat ca nu v-a lasa nicidecum aceasta ”pata” pe obraz nestearsa. Si cum ne-cum, a pus in miscare intregul sistem de Pile, Cunostiinte si Relatiipentru asi satisface orgoliul. Asa a ajuns la concluzia ca trebuie sa rezolvata situatia cu procesul cu prefectul repede, ca el nu poate astepta ”pan la zdrobitul strugurilor”. Asa ca …. zis si facut. Vorba cantecului mult ascultat ”pusca si cureaua lata, ce barbat sunt deocamdata” …. se asteapta un sprijin de la un ”prieten” apropiat ca masura si distanta.
  Sa traim si sa vedem ….
  Vom revenii!
  …… se aude ca atacarea in instanta a hotararii consiliului judetean cu referendumul a creat mare deranj in „ferma” cu molotz. Pentru ca omul mic are orgoliul mare, s-a jurat ca nu v-a lasa nicidecum aceasta ”pata” pe obraz nestearsa. Si cum ne-cum, a pus in miscare intregul sistem de Pile, Cunostiinte si Relatiipentru asi satisface orgoliul. Asa a ajuns la concluzia ca trebuie sa rezolvata situatia cu procesul cu prefectul repede, ca el nu poate astepta ”pan la zdrobitul strugurilor”. Asa ca …. zis si facut. Vorba cantecului mult ascultat ”pusca si cureaua lata, ce barbat sunt deocamdata” …. se asteapta un sprijin de la un ”prieten” apropiat ca masura si distanta.
  Sa traim si sa vedem ….
  Vom revenii!
  Solomon Radu Irinel

 • Legea referendumului îl contrazice flagrant pe prefrect . “Problemele supuse referendumului local se stabilesc de consiliile locale sau JUDEȚENE, după caz, la propunerea primarului, respectiv a președintelui Consiliului Județean, sau a unei treimi din numărul consilierilor locali, respectiv al consilierilor județeni” (art. 14, alin.1); “Proiectele de lege sau propunerile legislative privind MODIFICAREA LIMITELOR TERITORIALE ale comunelor, oraşelor şi JUDEȚELOR se înaintează Parlamentului spre adoptare numai după consultarea prealabilă a cetăţenilor din unităţile administrativ-teritoriale respective, prin referendum. În acest caz organizarea referendumului este obligatorie” (ar.13, alin.3).

  Art. 52, alin.(1) din Legea referendumului este implacabil: “Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exerciţiu al dreptului de a participa la referendum se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi”.

 • Domnule Valter! Cred ca nu esti jurist, ca nu te pricepi… te contrazici singur, citand din lege:“Proiectele de lege sau propunerile legislative privind MODIFICAREA LIMITELOR TERITORIALE ale comunelor, oraşelor şi JUDEȚELOR se înaintează Parlamentului spre adoptare numai după consultarea prealabilă a cetăţenilor din unităţile administrativ-teritoriale respective, prin referendum. În acest caz organizarea referendumului este obligatorie” (ar.13, alin.3).
  Deci : Orice MODIFICAREA LIMITELOR TERITORIALE ale comunelor, oraşelor şi JUDEȚELOR se face exclusiv si obligatoriu prin PROIECTELE DE LEGE SAU PROPUNERILE LEGISLATIVE care se înaintează Parlamentului spre adoptare numai după consultarea prealabilă a cetăţenilor din unităţile administrativ-teritoriale respective, prin referendum.
  In concluzie: PROIECTELE DE LEGE SAU PROPUNERILE LEGISLATIVE înaintat de Guvern, deputați sau senatori NU EXISTĂ, doar dacă nu a întocmit vreo una consiliul județean, dar ei nu au inițiativă legislativă!!! Dacă ar fi existat PROIECT DE LEGE SAU PROPUNERE LEGISLATIVA ACEASTA AR FI TREBUIT SUPUS DEZBATERII PUBLICE INAINTEA REFERENDUMULUI CU 30 DE ZILE!!!
  Așa că neexistând decât o declarație verbală de presă a lui Băsescu – deci, nu există proiect de lege – NU SE POATE ORGANIZA NICI UN REFERENDUM!!!
  Quot erat demonstratum.
  Comentați fără cap dacă sunteți jurist sau cu cap dar fără știință dacă nu sunteți jurist.

 • Molot si cu sleahta de consilieri USLASI sunt analfabeti din punctul de vedere al legislatiei(nu stiu de ce mai platesc si juristi si case de avocatura).
  Vor sa faca referendum pe caii verzi de pe pereti, atita timp cit nu exista nici un act oficial legat de reorganizare administrativ teritoriala.

 • Molot a scumpit apa la noi in Valea Jiului,sa voteze satele din jurul Devei unde a turnat asfalt ca pentru Valea Jiului a cautat tot timpul motive sa nu faca drumuri asfaltice.

 • NENE CETATEAN TU STII UNGURESTE SI PE MATA O STRIGA BERBECU DE TACTU ,KATIKA (COTICOOO),UNGURII OCUPAU ARDEALUL SI ARDELEENII S-AU OCUPAT DE UNGUROAICE IN TIMP CE IANOS SI CU FERENCZ ERAU RUPTI DE BAUTURA LA BIRTU SATULUI. ASA AU IESIT STRAMOSII DE DACI CARE POARTA NUME DE MIHALY, IANCI ,FERI,ETC.

 • p.s.ARIENILOR,TOTI SUNTETI BLONZI CU OCHI ALBASTRI ,EU SUNT TUCIURIU SI TATA A FUGIT DE LA BUG.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura