Recunoștință pentru halatele albe

Adriana Năstase

Gala Recunoștinței Medicale, organizată de Alianța Vestului pentru Sănătate Pu­blică, formată din Direcțiile de Sănătate Publică Județene: Arad, Hunedoara și Timiș, în parteneriat cu Casa Regală a Ro­mâniei, pe Domeniul Regal de la Săvârșin, s-a dovedit a fi un eveniment excelent primit de comunitate.

Toți au luptat zi și noapte
Evenimentul a fost dedicat cadrelor medi­cale de la spitalele din județele Arad, Hunedoara și Timiș, care au luptat în linia întâi, în primele luni ale pandemiei de coronavirus.
Spitalul Județean din Deva a fost una dintre unitățile care au avut o contribuție important la munca în echipă pentru vinde­carea de acest virus. Medici, asistente me­dicale și infirmiere de aici au rămas pe baricade și nu au dat bir cu fugiții atunci când oamenii aveau mai mare nevoie de ei. „În cadrul evenimentului, au fost punctate anumite situații speciale ale fiecărui spital. A fost un moment în care s-au rememorat situațiile dificile prin care au trecut cadrele medicale. La spitalul din Deva au fost cadre medicale care nu au lipsit nici o zi de lângă pacienți, nu și-au permis să facă pauze. Au fost situații deosebite, în special la Secțiile de Infecțioase, la ATI, Interne sau Penumo­lo­gie. Toată echipa medicală s-a străduit ca lucrurile să meargă bine. În special, asis­tentele, infirmierele, pentru că lor le cerem foarte mult, dar uităm să pomenim de ele”, a declarat dr. Lucian Miron, directorul medical al Spitalului devean.
Directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei, a pre­cizat că premiile de la Gala Recunoștinței Medicale au fost acordate tuturor cadrelor medicale, însă, au fost prezentate câteva dintre experiențele ieșite din comun, din perioada pandemiei.
„În cadrul galei, întreg personalul medical a fost premiat, doar că am invitat alături de noi unele persoane și am prezentat po­veștile lor din pandemie. Tot personalul medical s-a implicat enorm în pandemie și fiecare are propria sa poveste, uneori dramatică, alteori cu final fericit”, a declarat Sebastian Mezei. Gala a fost dedicată tuturor celor care s-au aflat în prima linie a luptei împotriva virusului SARS-CoV-2, de la începutul pandemiei și până în prezent. A fost vorba de recunoș­tința noastră, a tuturor, pentru halatele albe și pentru dăruirea lor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.