Recidivist condamnat la aproape 18 ani de puşcărie, pentru repetate înşelăciuni prin metoda ”Premiul”

Individul a reuşit să păcălească o femeie din localitatea Petrila cu aproape 5000 de lei. A sunat-o din puşcărie, de Ziua Femeii, pentru a o anunţa că a câştigat un premiu de 3000 de euro şi o tabletă. S-a dat unul dintre directorii Romtelecom şi a fost atât de convingător încât victima a făcut tot ceea ce i-a cerut.
Escrocul se numeşte Ionel Vasile şi are un lung şir de condamnări tot pentru asemenea fapte, iar în data de 8 martie 2017 a mai dat o lo­vitură. Şi-a contactat telefonic victima, o fe­meie din Petrila, şi a anunţat-o că a câştigat un premiu. Pentru a beneficia de el i-a cerut să vi­reze, prin intermediul unui serviciu de trans­fer, suma de 1900 de lei. A văzut că femeia a căzut cu totul în capcană şi i-a mai cerut 2800 de lei, bani plătiţi de victimă. Individul şi-a re­cunoscut fapta în faţa judecătorilor din Pe­troşani.
„Inculpatul s-a prezentat ca fiind unul dintre directorii societăţii Romtelecom şi i-a comu­nicat persoanei vătămate că numele câştigă­to­rilor pretinsului premiu au fost anunţaţi în cadrul unei emisiuni pe postul de televiziune (…) emisiune pe care persoana vătămată i-a spus că nu a urmărit-o. (…) Inculpatul i-a mai spus persoanei vătămate că, pentru a primi suma de bani, aceasta trebuie să avanseze un ,,comision de transfer” în valoare de 1900 lei, iar cu privire la tabletă, i-a spus că nu îi poate fi livrată, dar i se va transfera contravaloarea acesteia, indicată ca fiind în sumă de 900 lei”, au reţinut magistraţii. Escrocul şi-a manipulat victima atât de bine încât aceasta a mai virat o nouă sumă de bani. I-a spus că a intervenit o ,,încurcătură” şi că de fapt ,,câştigase” pre­miul în valoare de 10.000 de euro, iar pentru a-l putea ridica trebuie să mai expedieze suma de 2800 lei. Cu gândul la premiu, femeia şi-a amanetat bijuteriile şi a luat un împrumut de la fiul ei fără a-i spune pentru ce. În cele din urmă femeia a realizat că a fost înşelată şi a mers la poliţie. Judecătoria Petroşani l-a con­damnat pentru înşelăciune la peste un an închisoare în regim de detenţie. Cum are mai bine de zece condamnări pentru acelaşi tip de infracţiuni, după contopirea pedepselor a re­zultat condamnarea finală de 17 ani, 11 luni şi 10 de zile închisoare. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare