Adolescent acuzat de tentativă de omor asupra unui poliţist

Adolescentul a furat un autoturism din municipiul Hunedoara, l-a condus fără a avea permis până în Petroşani, şi a rănit un poliţist care încerca să-l oprească.
Băiatul de 16 ani, din Hunedoara, a făcut prăpăd în Petroşani, după ce poliţiştii l-au încolţit pentru că furase o maşină. A profitat de faptul că autoturismul, o Skoda Octavia, a fost lăsat de proprietar, o femeie din Hune­doa­ra, cu cheile în contact. Un agent al Birou­lui Rutier Pe­tro­şani, aflat în timpul liber, a ob­ser­vat că maşina furată era parcată pe o stradă din Petroşani. Poliţistul şi-a chemat cole­­gii în ajutor pentru a pune mâna pe hoţ. Când echipajul s-a apropiat de autoturism, adoles­centul aflat la volan a demarat în încercarea de a scăpa de oamenii legii, iar un ofiţer din cadrul Biroului de Investigaţii Cri­minale a fost târât câţiva metri şi rănit.
Judecătorii din Petroşani au stabilit că minorul a încercat să-şi asigure scăparea cu intenţia indirectă de a ucide victima, respectiv pe poliţist. Din acest motiv, instanţa a dispus schimbarea încadrării juri­dice a faptelor pen­tru care inculpatul Daniel I. a fost trimis în ju­de­cată din infracţiunea de ultraj în infrac­ţiu­nea de ultraj raportat la tentativă de omor. Prin urmare, Judecătoria Petroşani a trimis do­sa­rul către Tribunalul Hunedoara pentru jude­cată, instanţă competentă pentru a judeca infracţiunea gravă.
Totodată, adolescentul va fi judecat şi pentru conducere fără permis şi furt, iar hotărârea judecătoriei este fără cale de atac. (M. Gânju)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare