Rechizitele gratuite vin mai târziu

04 rechizite

Nicoleta Popa

Elevii nevoiaşi din judeţul Hunedoara vor primi rechizitele gratuite doar în luna noiembrie. Întârzierea este cauzată de faptul că Inspectoratul Şcolar Judeţean Hunedoara a organizat licitaţia pentru stabilirea societăţii care se ocupă de furnizarea rechizitelor şi caietelor şcolare gratuite abia săptămâna trecută.
„Licitaţia a fost câştigată de o firmă din Vâlcea, sperăm ca până în 26 octombrie să semnăm contractul cu aceasta, şi până la 1 noiembrie, rechizitele să ajungă la elevi”, a spus inspectorul şcolar general, Alexandru Lăutaru. Aproape 8.500 de elevi hunedoreni cu posibilităţi financiare reduse vor primi anul acesta materiale didactice gratuite.

Bani mai puţini
Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării derulează în fiecare an, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene, un program de sprijinire a elevilor cu situaţie financiară precară. Ajutorul constă în acordarea gratuită de rechizite elevilor din ciclul primar şi gimnazial. Suma destinată programului a scăzut faţă de 2008, când Inspectoratului Şcolar Hunedoara i-au fost alocaţi 200.000 de lei, faţă de 165.000 de lei în acest an, în condiţiile în care numărul de şcolari care beneficiază de rechizite gratuite a crescut cu 1.500. Valoarea ajutoarelor diferă în funcţie de clasa în care se află elevul. Potrivit inspectorului Alexandru Lăutaru, elevii de ciclu primar vor primi rechizite în valoare de 25 de lei, în timp ce şcolarii de clasele V-VIII, materiale în valoare de 30 de lei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.