La târgul auto de la Şoimuş, puţini cumpărători

04 Targ auto Balata (1)

Nicoleta Popa

Cei care doresc să îşi cumpere o maşină au renunţat de mult la gândul de a achiziţiona un autoturism nou. Târgurile de autovehicule second hand au rămas pentru mulţi ultima speranţă de a-şi găsi o maşină ieftină şi bună. Însă, oamenii vin, se uită şi pleacă.

Piaţă bună pentru vânzători
Managerul târgului auto de la Şoimuş spune că acolo intră săptămânal aproape 700 de maşini, dintre care doar 10 la sută îşi găsesc cumpărători. Cele mai căutate sunt autoturismele cu preţuri cuprinse între 1.000 şi 3.000 de euro. „La târgul de la Şoimuş vin oameni cu maşini din Timişoara, Arad, Oradea sau Sibiu, pentru că aici, preţurile sunt mai bune pentru  vânzători”, a declarat managerul Târgului auto de la Şoimuş, Dorin Costea.

Nu-şi permit maşini scumpe
Comercianţii susţin că au fost nevoiţi să lase şi 30-40 la sută din preţ, şi  chiar şi aşa, vânzările sunt foarte scăzute. „Toată lumea se interesează de preţ, dacă e peste 3.000 de euro, nici nu se mai uită la dotări, sau anul de fabricaţie”, a precizat un vânzător. Pe de altă parte, cumpărătorii spun că nu îşi permit să achiziţioneze o maşină foarte scumpă, în principal, din cauza dobânzilor mari la bănci, dar şi din cauza nesiguranţei locurilor de muncă. „Mi-am cumpărat o maşină cu 1.800 de euro, fabricată în 1998. E cam veche, dar nu mi-am permis una mai scumpă, deoarece atâţia bani am reuşit să strâng”, a spus  Vasile M. În fiecare duminică, târgul auto de la Şoimuş este vizitat de 1.800-2.500 de oameni, dar dintre aceştia, puţini pleacă acasă cu o maşină.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.