Politica si administratie

Rebeliunea consilierilor din Hunedoara a eşuat

Nicolle Ebner

Tentativa consilierilor PDL Hunedoara de a convoca o şedinţă extraordinară de consiliu, în lipsa primarului Ovidiu Hada (foto), a eşuat, din lipsă de cvorum. Consilierii liberali au refuzat să participe, considerând că nici unul din punctele de pe ordinea de zi nu făcea obiectul unei şedinţe extraordinare, iar alţi trei aleşi locali de la PSD, UDMR şi PC au lipsit din alte motive.

PSD a vrut plăcuţe multilingve

Şedinţa extraordinară convocată de consilierii PDL şi PSD este o premieră în administraţia locală din judeţul Hunedoara, deoarece în mod regulat, convocarea şedinţelor este făcută de către primari, aceştia fiind şi iniţiatorii proiectelor supuse dezbaterii. Consilierii PDL şi PSD din municipiul Hunedoara au considerat că sunt câteva decizii care nu mai suportă amânare până în 23 aprilie, data la care primarul Ovidiu Hada se întoarce din concediu, aşa că le-au pus pe tapet, în speranţa că vor reuşi să administreze municipiul şi fără edil. „Contractul expiră, iar noi, Asociaţia Sportivă Hunedoara, trebuie să anunţăm Federaţia de Fotbal locaţia unde se vor desfăşura meciurile echipei pentru liga a III-a. În plus, am profitat de faptul că aleşii PDL au convocat şedinţa extraordinară şi am înaintat pe ordinea de zi un proiect modificat faţă de cel discutat, în şedinţa anterioară, privind plăcuţele în limba română, germană şi maghiară. Acum, am propus amplasarea unor panouri infoturistice, la intrările în municipiul Hunedoara, cu informaţii despre Castel în limbile română, maghiară, germană şi engleză”, a declarat consilierul PSD, Dan Bobouţan.

PDL, probleme cu sediul

Pe ordinea de zi mai figura şi un proiect de hotărâre privind aprobarea închirierii spaţiului situat în municipiul Hunedoara, B-dul libertăţii, nr.2, cu destinaţia sediu de partid. „Este o chestiune de ambiţie din partea primarului, care nu vrea să ne închirieze acest spaţiu, dar, într-un fel, se va rezolva şi acest lucru. Vom insista să obţinem sediul de partid”, a declarat consilierul PDL, Ana Chiş-Şerban. Şedinţa nu s-a mai ţinut din lipsă de cvorum. Din 21 de consilieri, au dat curs convocării doar 10-Mihai Leu de la PC a anunţat înainte de şedinţă că nu mai poate veni, deoarece treburi importante l-au obligat să plece din oraş. Or, pentru ca şedinţa să fie statutară, era nevoie de cel puţin 11 consilieri.

Liberalii nu s-au deranjat

„Am considerat că nici unul din punctele de pe ordinea de zi nu făcea obiectul unei şedinţe extraordinare, aşa că nu am participat. Oricum, doar unul din proiecte se putea adopta cu majoritate simplă, cel cu plăcuţele turistice pentru Castel. Celelalte trei aveau nevoie de votul a 2/3 din numărul consilierilor în funcţie”, a declarat viceprimarul Dan Robert.

Primarul Hada nu înţelege de ce atâta grabă

„În primul rând, consilierii de la PDL au fost informaţi că nu pot introduce pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind sediul partidului, deoarece primăria este în litigiu pentru acel spaţiu. Până când nu se clarifică, nu se poate face nimic, dar au profitat de faptul că nu sunt în oraş. Este o tentativă a consilierilor PDL de rebeliune şi nu am înţeles de ce au făcut asta, deoarece nici un proiect nu era urgent. Dacă doresc să fie repuse în discuţie într-o şedinţă viitoare, nu este nici o problemă. Oricum, Consiliul local este cel care ia deciziile”, a declarat primarul Ovidiu Hada.

4 comentarii la „Rebeliunea consilierilor din Hunedoara a eşuat

  • Ce moaca de BOU are primarul de Hunedoara HADA OVIDIU . O fi frate cu PINOCHIO de Deva ( MIRCIA MUNTEAN ) ?

  • comentarii pertinente si la obiect…,nu am ce zice.cred ca ar trebui gasita o
    medota de a a masura coeficientul de inteligenta inainte de a putea
    posta pe internet si cei sub 50 sa nu aiba acces.

  • zise domnul petre „inteligent” care sigur este pnl-ist si pocait. Mai bine va uitati ce „a facut” actualul primar in oras. E plin de gropi, de caini comunitari, de vagabonzi, vanzatori de tigari ilegali… Intr-un cuvant ORAS DISTRUS.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura