Politica si administratie

Reabilitarea drumului spre Parâng, amânatã

Carmen Cosman
      
Deşi reabilitarea lui era dată drept o certitudine, drumul care face legătura dintre Petroşani şi Staţiunea Parâng are slabe şanse să fie reparat în acest an. Consiliul Judeţean Hunedoara a prins în buget asfaltarea a aproape doi kilometri din această arteră de circulaţie, dar rectificarea bugetară negativă a dus la imposibilitatea materializării acestui proiect.

A fost finalizat doar un kilometru
Reprezentanţii Consiliului Judeţean Hunedoara au intenţionat să reabiliteze în acest an încă 1,8 kilometri din drumul spre Staţiunea Parâng, după ce în luna august a anului trecut, a fost inaugurat primul kilometru reparat. Drumul care face legătura între Petroşani şi Parâng se află atât în administrarea Consiliului Judeţean Hunedoara, cât şi a Primăriei Petroşani, tronsonul fiind împărţit „frăţeşte”. Dacă administraţia locală a mai cârpit calea de acces de câteva ori, porţiunea care este în administrarea CJ Hunedoara nu a mai văzut utilajele de foarte multă vreme.  Tocmai din acest motiv, s-a vorbit despre importanţa asfaltării acestei căi de acces, des tranzitată de către turişti, însă, chiar şi la ora actuală, oficialii nu ştiu de unde vor face rost de bani.

Din păcate, nu mai sunt bani
În bugetul adoptat de Consiliul Judeţean la începutul acestui an a fost prinsă suma de 300.000 de lei pentru reabilitarea celor 1,8 km din drumul spre Staţiunea Parâng, dar acum, banii respectivi nu se mai regăsesc în buget. „Rectificarea negativă, care ne-a fost impusă de Guvernul României ne-a pus în imposibilitatea realizării proiectului. Totuşi, eu sper că, până la urmă, vom găsi o soluţie, ca acest covor bituminos să fie realizat până la urmă“, se încuraja singur Costel Avram, vicepreşedinte al CJ Hunedoara. Oficialii spun că se doreşte ca licitaţia pentru reabilitarea acestui tronson să fie organizată cât mai repede, iar vremea să ţină cu drumarii.

5 comentarii la „Reabilitarea drumului spre Parâng, amânatã

  • Nu sunt bani cand vine vorba de Petrosani ca sau cheltuit bani cu deplasari in strainatate (Molot, Avram) mai exact in China.

  • @ „Dan”: Domnule,hai sa vedem birna din ochii nostrii mai bine ! Sa fiu presedinte (vice) al C.J.sau ma rog,in consiliu,nu le-as da un „chior” primarilor din Vale decit eventual sub stricta supraveghere financiara.Nu vezi? Toti se pling doar de bani si nedreptatea la care sint supusi din partea C.J.,dar ei cheltuiesc haotic pe proiecte megalomanice sau inutile societatii,fara a tine cont de doleantele sau prioritatile membrilor colectivitatilor.De numeroasele zaiafeturi nici nu mai pomenesc.Ce Dumnezeu de atitudine e asta ? Cind (Doamne fereste,nevasta si copii ti-s pe dric,tu te duci la petrecere sa chefuiesti?Exemple de adevarati gospodari,se pot da cu zecile din comunele hunedorene.Si cu bugete „subtiri”.Dar mina de primar gospodar o poti vedea traversind localitatile si citind multumirea de pe fata localnicilor.

  • @ „Johann”,de ce nu spui si de banii cheltuiti de Molot si Avram in China , incredere aveti doar in Simota ? Singurul PNL-ist din Valea Jiului corect si cu bun simt de care oameni vorbesc numai de bine este Zvanca Adrian in rest numai de rau vorbeste lumea ma refer doar la cativa Simota,Dragoescu……

  • Nu spun pentru imi displace sa discut teme pe care nu le cunosc nici varianta oficiala,nici dedesupturile.Despre chinezi stiu doar ca la Deva sint actionarii DHS,cel mai mare producator de biciclete din Europa centrala si de sud-est,ca investitia initiala au facut-o la Petrosani,ca nu au mai fost de acord cu pretentiile pecuniare ale baronului Rica S.,ca au vrut sa investeasca la Vulcan dar nu au fost de acord cu „pinca” ei oferind doar,subliniez doar 800 de locuri de munca si perspective de dublare in urmatorii ani.Mina Vulcan are circa 900 angajati-pentru comparatie.Aceeasi patanie si cu Petrosaniul asa ca li s-a intins o mina la Deva.Cit despre Simota,Dragoescu ce sa zic ? Ca in bancul cu Ion intrebat la casatorie de Gheorghe, daca Marie o fost fata mare,la care el a raspuns:”Stie dracu’ ma Gheo,unii zic ca da,altii zic ca ba !”.

  • ALIN SIMOTA… poate daca nu iti continuai fraza inclinam sa te si cred de cele declarate, dar ,aplaudaciule, vorbele tale sunt pline de nulitate ca sa fiu pe intelesul tau.Ai putea sa ai bunul simt sa te abti de la comentarii patetice. VOUA NU VA MAI ESTE PIC DE RUSINE !pt dan

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura