Sport

Răzvan Lucescu, „îngropat“ în bani: suma primită de la magnatul grec, patron la PAOK Salonic

Pe cât de anevoios a fost începutul lui Răzvan Lucescu pe bancă tehnică, cu apropouri că ar fi numit la diferite echipe în contul relațiilor tatălui său, pe atât de clar e astăzi succesul
său obținut pe cont propriu, scrie adevarul.ro.

Din succes în succes
Și când te gândești că, după retra­ge­rea sa ca fotbalist, Lucescu jr. a fost, mai întâi, vicepreședinte la Rapid, rea­lizezi că, dacă n-ar fi acceptat pro­vo­cările meseriei de antrenor, mult mai mari comparativ cu munca de birou, fotbalul ar fi pierdut un tehnician foarte bun! Care acum merge din succes în suc­ces. Pentru că, după perioada Xanthi Skoda (2014-2017), fostul por­tar a atins maturitatea pe banca teh­nică. Dovadă și palmaresul său de atunci, cu precizarea că are și două cupe luate cu Rapid, în 2006 și 2007:
*Două titluri (2018-2019, 2023-2024) și două Cupe ale Greciei (2017-2018, 2018-2019) cu PAOK Salonic. La care se adaugă câte două clasări pe locul 2 în fiecare competiție internă! Cu Lucescu pe bancă, PAOK a fost vice­cam­pioana Greciei în 2017-2018 și 2021-2022 și finalista competiției KO în 2021-2022 și 2022-2023.
*Un titlu și o cupă în sezonul 2019-2020, plus Liga Campionilor Asiei în sezonul 2018-2019, toate cu Al-Hilal Riad (Arabia Saudită).
Ca să înțelegem dimensiunea aces­tor performanțe e nevoie de niște amă­nunte suplimentare. Primul titlu pe care Răzvan Lucescu l-a cucerit cu PAOK a venit după o așteptare de… 34 de ani pentru această formație! Prac­tic, până la acel triumf, în Grecia câș­ti­garea campionatului devenise o afa­cere în trei, titlul fiind luat, pe rând, de Panathinaikos, Olympiakos și AEK Atena. Cu o singură excepție, în 1989, când Larisa a luat locul 1.
De amintit că, până să spargă a­ceastă barieră ridicată de granzii din Grecia, Răzvan a fost „furat“, în mod grosolan chiar, în sezonul 2017-2018. Atunci, titlul a fost trimis în vitrina celor de la AEK Atena după niște decizii halucinante. De aceea, românul a și dat acum o declarație dură pentru Antena Sport: „Îmi pare rău să vă spun asta, dar acesta e al treilea titlu pe care îl iau cu PAOK. Două sunt oficiale şi unul a fost furat şi dat echipei din Atena. Îmi aduc aminte foarte bine ce s-a în­tâmplat atunci“.
Și în Arabia Saudită, dincolo de tro­feele interne, care sunt normale pentru un antrenor care ajunge la Al-Hilal Riad, Lucescu jr a avut un succes istoric. Aici, el a pus capăt „bles­te­mu­lui“ din Liga Campionilor Asiei. Adică, o com­pe­tiție după care Al-Hilal „alerga“ de 19 ani, perioadă în care, în ciuda folosirii unor sume astronomice, a pier­dut două finale: în 2014 (cu Reghecampf pe bancă) și în 2017. A trebuit să ajun­gă Răzvan pe bancă, la a doua sa experiență în zona arabă, după cea de la El-Jaish (Qatar), pentru ca formația saudită să cucerească trofeul suprem în Asia.

Sub privirile emoționate ale tatălui…
Meciul care l-a făcut acum campion pe Răzvan Lucescu, der­by-ul cu Aris Salonic, a fost cu ade­vărat dra­matic!
La pauză, PAOK a avut 1-0 după go­lul lui Brandon Thomas (30). Ime­diat după re­luare însă, gazdele au egalat prin Loren Morón (47). Apoi, sub privirile lui Mircea Lucescu, aflat în tribune, bra­zi­lianul Taison (36 de ani), fostul său elev din perioada Șahtior Donețk, a marcat pentru echipa lui Răzvan: 2-1 PAOK în minutul 62. Finalul a fost sufocant, după eliminarea lui Michailidis (PAOK) în minutul 78. Liderul a rezistat însă, emoționându-l la maxim pe Mircea Lucescu, potrivit Antena Sport: „Nu se poate exprima în cuvinte bucuria. A fost ceva extra­ordinar, atmosfera a fost fan­tastică. Ce vă pot spune e că, atunci când Răzvan a fost mic, m-a urmărit peste tot. Cantonamente, meciuri. Acum eu îl urmăresc pe el, eu profit de suc­ce­sul lui care e ex­tra­ordinar. De aceea, îi mulţumesc pentru emoţiile pe care mi le-a oferit“.

 

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura