Comunitate

Peștișu Mic: Invitație la prima ediție a EXPOZIȚIEI CHINOLOGICE MULTIRASĂ

Magdalena Șerban

Sâmbătă, 15 iunie 2024, începând cu ora 10:00, la zona de agrement „Valea Roatei” din Pestișu Mic se va desfășura prima ediție a EXPOZIȚIEI CHI­NO­LOGICE MULTIRASĂ, în organizarea Asociației Club Federal Chinologic – Royal, afiliată la Uniunea Chinologică ROYAL (U.Ch.R.), în parteneriat cu Primăria Comu­nei Peştisu Mic. Este un de­mers care va deservi nu doar ca promovare, im­pli­când par­ti­ci­parea iu­bi­torilor de animale din ţară şi străinătate, ci îi va reuni pe toți sub același de­ziderat, și anume aprecie­rea patru­pe­delor la adevărata lor va­loare.

Înscrierea se face prin intermediul site-ului www.uchr.ro. Detalii și termene
Potrivit organizatorilor, se asigură trei ringuri de arbitraj în sistem multijudging, unde vor activa câte 2 arbitri la clase și 6 arbitri la BIS (Best in Show), arbitraj pentru titlul de Best Champion in Show, arbitraj pentru titlul de Campion România, arbitraj în vederea obținerii Pedigree-ului de tipicitate pentru câinii care nu dețin acte de origine, indiferent de rasă, condiția fiind ca vârstă minimă a câinelui să fie 9 luni. Certificatul se eliberează gratuit și pe loc. Bineînțeles, vor avea loc competiții antrenante, precum BEST JR HANDLER, SELECȚIE COPOI ROMÂNESC DE ARDEAL, BEST MOVEMENT, BEST CHAMPION IN SHOW și BEST IN SHOW. „Este un prim eveniment de acest gen asupra căruia ne punem amprenta, susținând partea de organizare. Cu siguranță, există mulți iu­bitori de animale nu doar la nivel local, ci și județean, național și internațional, câinele dovedindu-și, de-a lungul tim­pului, prietenia sinceră față de om și mai cu seamă sinceritatea cu care ne devine camarad, pe viață. Chiar parte din familie. Ne-am dorit să facem și altceva decât strict lucruri tehnice sau inves­tiționale. Sunt perfecte, în mod cert, dar comunitatea are nevoie și de diversitate. Ne mai aplecăm și asupra sufletului nostru. Sperăm să fie o participare cât mai numeroasă, iar locurile noastre să fie promovate ca unele în care se merită să vii pentru a-ți relaxa mintea și trupul. Succes tuturor participanților”, a trans­mis edilul-șef din Peștișu Mic, Daniel Dobruţchi (foto).

Program și reguli:
– Ora 9:00 – socializare în vederea aco­modării și verificări sanitar-veterinare de rutină pentru câinii înscriși;
– Ora 10:00 – Deschidere;
– Ora 10:10 – Concurs special BEST JR. HANDLER;
– Ora 10:30 – arbitraj de specialitate – Selecție Copoi Românesc de Ardeal;
În intervalul orar 13:30 -14:00 – pauză de masă;
– Ora 14:00 – Concursurile speciale – BEST MOVEMENT / BEST CHAMPION IN SHOW / BEST IN SHOW.

Nu se fac înscrieri la fața locului! Sunt acceptate doar înscrierile făcute prin intermediul site-ului, până la termenul limită anunțat. Termenul limită pentru înscrieri: 10.06.2024, ora 21:00. Toto­dată, se recomandă ca participanții care vin însoțiți de câini să aibă asupra lor pungi de plastic speciale pentru a strân­ge dejecțiile pe care le lasă animalele în urmă. Câinii care participă trebuie să fie vaccinați împotriva rabiei, iar fiecare exemplar înscris trebuie să poată fi identificat prin citirea microcipului, deci automat se discută doar de câini înregistrați în RECS, conform ordinului ANSVSA nr 1/2014. Proprietarii au obli­gația să prezinte carnetul de sănătate sau pașaportul câinelui, document în care sunt înscrise toate acțiunile sanitar veterinare efectuate. În cadrul oricăror evenimente chinologice (expoziții, sim­po­zioane, seminarii, întruniri, grupuri de lucru etc.) organizate de către Asociația ”Uniunea Chinologică Royal” direct sau de persoanele juridice afiliate, sunt strict interzise orice manifestări agresive (din punct de vedere fizic sau verbal) între persoanele participante (expozanți, vizi­tatori, arbitri, organizatori). Astfel, orice manifestare, acțiune, dialog care aduce sau poate aduce atingere integrității fi­zi­ce sau psihice a unei persoane (ex­po­zant, vizitator, arbitru, organizator) sau care îi poate leza onoarea sau dem­ni­ta­tea acesteia, vor fi imediat și aspru sancționate de către Asociația ”Uniunea Chinologică Royal”, conform pro­ce­du­ri­lor și regulamentelor interne. De ase­me­nea, în funcție de natura și gravitatea unor astfel de manifestări, în cazul în care se consideră necesar, Asociația ”Uniunea Chinologică Royal” va proceda de îndată la sesizarea organelor abilitate (poliție și/sau jandarmerie) în vederea cercetării faptei și luării măsurilor care se impun, în condițiile legii. Cunoașterea legilor care reglementează și permit organizarea unor astfel de evenimente este obligatorie, atât pentru participanți, cât și pentru organizatori.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura