Răzvan Burleanu membru în Comitetul Executiv al UEFA

Alegerile pentru Consiliul FIFA erau programate pentru luna martie 2021, dar miercuri seara s-au închis listele de candidați. Erau 4 locuri disponibile și s-au înscris doar 4 candidați, printre care și Răzvan Burleanu. Drept urmare ,preşedintele FRF, în vârstă de 36 de ani, a devenit membru al Comitetului Executiv UEFA. Asta pentru că un membru în Consiliul FIFA, unde este deja ales, devine automat şi membru în Comitetul Executiv al UEFA.

Răzvan Burleanu rămâne membru al UEFA până în 2025, chiar dacă la alegerile din 2022, de la Bucureşti, nu va mai candida sau Adunarea Generală a FRF va alege pe altcineva. Burleanu şi FRF au o relaţie foarte bună cu Alexander Ceferin, preşedintele UEFA.

„Comitetul Executiv m-a nominalizat în unanimitate pentru a candida din partea UEFA la funcţia de membru în Consiliul FIFA. E o decizie luată în ultimele zile, o decizie în care am fost încurajat puternic de alţi preşedinţi de federaţii din Europa, iar azi m-am bucurat să regăsesc acest sprijin în unanimitate şi în rândul colegilor din Comitetul Executiv. Această candidatură reprezintă o oportunitate unică pentru România. Un succes în aceste alegeri ne oferă posibilitatea de a înţelege fotbalul la nivel global.

Este pentru prima dată când un român obține această funcţie de la afilierea FRF la FIFA din 1923.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare