Primarul municipiului Hunedoara, ales în Consiliul Director al ADR Vest

Adriana Năstase

Ieri, la Arad a avut loc şedinţa Consiliului pentru Dezvoltarea Regională Vest, organi­zată de Agenţia pentru Dezvoltare Regio­nală Vest (ADR Vest). În cadrul acestei şedinţe s-a aprobat componenţa noului Consiliu pentru perioada 2020-2024.
Noul Consiliul Director al ADR VEST are 16 membri aleşi din cele patru judeţe: Hune­doara, Caraş-Severin, Timiş şi Arad şi va fi condus în primul an de către preşe­dintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Marinel Cionca-Arghir. Reprezentantul celor şapte municipii din judeţul Hune­doa­ra în acest Consiliu Director este Dan Bobouţanu (foto), primarul municipiului Hunedoara.
„Este o onoare pentru mine să fiu ales ca reprezentant al municipiilor din judeţul Hunedoara şi în acelaşi timp o respon­sa­bilitate pe măsură! Noile investiţii bazate pe finanţarea europeană sunt foarte im­por­tante pentru toate municipiile din jude­ţul nostru, investiţii care trebuie să re­cupereze decalajul de dezvoltare faţă de alte municipii aflate în Regiunea de Vest a ţării”, spune Dan Bobouţanu.
ADR Vest, în calitate de autoritate de management, a prezentat noile domenii de finanţare în cadrul „Planului Naţional de Relansare şi Rezilienţă”, care are un buget de 33 miliarde de euro, cât şi „Fondul de Tranziţie Justă”, cu un buget de 2,139 miliarde euro. Conform Legii 315/2004 privind dezvoltarea regională în România, Art. 9, Agenţia pentru Dezvoltare Regională Vest elaborează strategia, planul şi programele de dezvoltare regio­nale, ulterior propunând spre aprobare Con­siliului pentru Dezvoltare Regională aceste documente strategice. Planul pen­tru Dezvoltare Regională Regiunea Vest 2021-2027 (PDR Vest) reprezintă princi­palul instrument care orientează dezvol­tarea pe termen mediu şi lung a Regiunii Vest şi baza strategică pentru funda­men­tarea investiţiilor UE în regiune pentru perioada viitoare de programare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare