Răzmeriță în Asociația Comunelor din județ. Se cere demisia conducerii

Sorina Popa

Primarul comunei Hărău, Lucian Albu Weber (foto), a demisionat din Consiliul Director al Asociației C­o­munelor din România, filiala ju­dețului Hunedoara, solicitând demisia con­ducerii acestei aso­ciații.

 

De ce este supărat edilul șef din Hărău?

„De doi ani, nu am văzut să se rezolve problemele comunelor din județ. Nu s-a făcut nici un pas în față pentru aceasta. Din contră. Iar colac peste pupeză, s-a discutat de angajarea unui director al Asociației, lujcru care a fost respins. Nu s-au lăsat, au venit, cei din conducere și au pus din nou pe tapet angajarea directorului. Atunci, mi-am dat seama că ceva nu este în regulă aici. Am verificat situația Asociației și am aflat că, de doi ani, pre­șe­din­tele Ovidiu Furdui (n.r.-primarul co­mu­nei Crișcior, președintele Aso­ciației comunelor din județ) nu a dus documentele la ins­tanță pentru validarea Consiliului Di­rector, iar contul bancar al Aso­ciației a fost ges­tionat de fostul pri­mar Mircea Rovinar, care nu mai este președintele Aso­­ciației noastre. Ne-au mințit!. Token-ul ban­car era fo­lo­sit de un con­tabil și noi nu aveam habar de acest lucru. De ace­ea, am demisionat din Consiliul Direc­tor al Asociației Comunelor din ju­deț. Și, de asemenea, solicit pu­blic demisia conducerii Aso­ci­a­ției. Nu am cerut asta pentru că vreau să fiu eu președinte aici. Nu. Nu voi candida pentru func­ția asta. Cine vrea să re­pre­zinte cu onoare comu­ne­le din județul nos­tru, să o facă. Dar
nu pot tolera ase­me­nea lucruri! Sunt și alți primari care au demi­sio­nat sau vor să de­mi­­sio­neze”, a de­cla­rat Lucian Albu Weber, primarul comu­nei Hărău.
Se pare că și primarii din Beriu, Bretea Română, Șoimuș, Teliucu Inferior au de­misionat din Consiliul Director al Aso­cia­ției Comunelor din județul Hunedoara.
Primarul din Lelese, Ciprian Achim, a declarat că încă nu și-a dat demisia din Con­siliul Director al acestei structuri, dar analizează situația. Apoi, edilul șef din co­muna Sântămăria Orlea, Dumitru Oprean, a spus că „eu sunt pentru nor­malitate”.
Contactat, primarul comunei Crișcior, Ovidiu Furdui, a declarat pentru MESAGERUL HUNEDOREAN că „acu­ze­le aduse de primarul din Hărău nu sunt adevărate. De doi ani noi nu putem să facem o ședință a Consiliului Di­rec­tor, nu ne putem strânge, să discutăm problemele noastre. Mircea Rovinar nu are nici o calitate în Asociația comu­nelor din județ”.