Comunitate

Păcăliți la muncă în Norvegia

Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara intervine în situația mun­citorilor hunedoreni care au devenit victimele exploatării prin muncă și/sau ai unor înșelătorii financiare.
„Potrivit informațiilor oferite de Am­basada României la Oslo, muncitori români au fost fraudați de com­pa­trioți, care, la adăpostul firmelor pe care le conduc, le-au furat cartea de identitate bancară angajaților și au accesat credite foarte mari, la diferite instituții de credit din Norvegia, în numele și pentru angajatul lor, mulți dintre ei rămânând în continuare cu datorii de sute de mii de euro. În timp ce plățile au ajuns către angajator, fac­turile și creanțele de colectare a datoriilor ajung la muncitorul imigrant. Me­todele folosite de angajatori sunt: fal­si­ficarea foilor de salariu, falsifi­ca­rea identității prin atribuirea de funcții de conducere în firme sau, în cazuri mai elaborate, constituirea de firme în numele victimei. ”Facilitatorii” solicită 20 – 30 la sută din sumă, copie după pașaport, CNP Norvegian și token ban­car. Pe lângă suma stabilită de co­mun acord, fraudatorii ”împrumută” alte sume considerabile fără știința, dar cu documentele păgubitului”, in­for­mează cei de la Inspectoratul Teri­torial de Muncă Hunedoara.
Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara recomandă persoanelor care doresc să muncească în afara României, să se informeze con­sul­tând pagina web a instituției noastre www.itmhunedoara.ro și/sau a Ins­pec­ției Muncii www.inspectiamuncii.ro pentru a-și cunoaște drepturile și a fi protejați.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura