EvenimentFlash

Razie pe şoselele hunedorene

Andreea Lazăr

Şoferii autovehiculelor de transport persoane s-au aflat în vizorul poliţiştilor hunedoreni în ultima săptămână. Serviciul Rutier Hunedoara a organizat, în perioada 10-17 ianuarie, o amplă acţiune privind depistarea şoferilor care efectuează transport public de persoane fără respectarea legislaţiei în vigoare. În cele şapte zile, poliţiştii au oprit în trafic 438 de conducători auto, dintre care 130 s-au ales cu amenzi pentru diferite încălcări legislative.

Nereguli pe toate planurile
Printre cele mai dese nereguli constatate de poliţişti se numără lipsa centurii de siguranţă (31), depăşirea limitei de viteză (16) sau maşini care prezentau diferite defecţiuni tehnice (17). „Prin această acţiune, am urmărit creşterea gradului de siguranţă rutieră, prin reducerea numărului de victime ale accidentelor în rândul persoanelor care beneficiază de serviciile transportatorilor”, a declarat comisarul şef Dan Micu, şeful SPR Hunedoara.

„Piraţii” şoselelor, sancţionaţi
În cadrul raziilor, poliţiştii au depistat în trafic şi două persoane care practicau taximetria fără autorizaţie în acest sens. Doi bărbaţi, unul din Hunedoara şi altul din Teliucu Inferior, s-au ales cu amenzi în valoare de 25.000 de lei fiecare şi fără plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale maşinilor pentru transport persoane în regim de taxi pe rutele Deva-Hunedoara şi Teliuc-Hunedoara. Cei doi şoferi îşi vor recupera plăcuţele abia după ce vor plăti amenda.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura