Razie la Căminul groazei de pe Aleea Moţilor

Căminul social de la Aleea Moţilor este un focar de infecţie de ani buni. Toate raziile care au fost făcute acolo nu au reuşit să aducă la normal situaţia. Iar cel mai mult au de suferit cei care locuiesc în apropirea acestui bloc.

Trebuie să părăsească imobilul
Vineri, peste 40 de poliţişti, poliţişti locali, reprezentanţi ai Primăriei municipiului Deva şi ai Direcţiei de Asistenţă Socială Deva au efec­tuat, vineri, 4 iunie 2021, o acţiune de veri­fi­care la Căminul social (fost minier) de pe Aleea Moţilor (Blocul nr. 1), cu scopul de a iden­tifica persoanele care locuiesc fără forme legale în imobilul aflat în administrarea Direc­ţiei de Asistenţă Socială Deva.
Acţiunea a fost organizată de Poliţia mu­ni­ci­piului Deva, la solicitarea Direcţiei de Asis­tenţă Socială Deva.
Astfel, au fost verificate toate cele 124 de camere din Căminul social. Au fost legitimate peste 80 de persoane care se aflau în imobil la momentul acţiunii, fiind identificate 24 de familii şi persoane singure, inclusiv copii mi­nori, care locuiesc în cămin fără forme legale sau au intrat abuziv în camerele rămase li­bere.
Din totalul persoanelor legitimate, un nu­măr de 3 familii nu au domiciliul sau reşe­dinţa pe teritoriul municipiului Deva. În urma verificărilor, Direcţia de Asistenţă Socială Deva a pus în vedere persoanelor care nu au putut dovedi că locuiesc legal în imobilul situat pe Aleea Moţilor să elibereze came­rele, inclusiv de bunurile personale, până în data de 10 iunie 2021.

În caz contrar, acestea vor fi acţionate în ins­tanţă, administraţia locală solicitând eva­cu­a­rea din imobil, cu obligaţii de plată pentru ocuparea abuzivă a camerelor.
Potrivit autorităţilor locale, astfel de acţiuni vor fi organizate şi în perioada următoare.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.