Politica si administratie

Raport de aprobare: Vot final pe legea care lasă fără permis de conducere șoferii care nu plătesc amenzile în 60 de zile

Dacă nu știați, aflați ce mai votează senatorii. Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională a Camerei Deputaților a adoptat ieri, 28 martie, un raport favorabil cu privire la o propunere legislativă a PNL care prevede că permisul de conducere este suspendat dacă amen­zile de circulație nu sunt plătite în termen de 60 de zile.
Deși propunerea legislativă a fost respinsă de Senat, iar Guvernul nu sus­­ține modificarea, proiectul ur­mează să ajungă la vot final în Camera Depu­ta­ților cu propunere de adop­tare.
Textul propunerii legislative pentru modificarea Ordonanţei de Urgenţa a Guvernului nr.195/2002 privind cir­cu­laţia pe drumurile publice:
„Art. 103 se modifică și se com­ple­tează după cum urmează:
(1) Suspendarea exercității dreptului de a conduce autovehicule și trac­toa­re agricole sau forestiere se dispune:
(f) până în momentul achitării a­menzii, dacă aceasta nu a fost achitată în termen de 60 de zile de la sanc­ționarea contravenientului.”
Propunerea legislativă este sem­nată de 21 de parlamentari PNL. Con­siliul Legislativ a avizat favorabil pro­iec­tul, însă Guvernul a avertizat că ar putea exista unele motive de ne­cons­ti­tuționalitate, precum și dificultăți în aplicarea prevederii legale. (A.N.)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura