ActualitateComunitate

Raed Arafat e plătit să bage frica în români?

Adriana Năstase

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, ieri au fost înre­gis­trate 2.226 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv. În județ, au fost înregistrate 32 de noi îmbolnăviri cu Covid.

Teroare, teroare
Este adevărat, numărul cazurilor de Covid a crescut alarmant. Dar, autoritățile sunt obligate să nu creeze panică în rândul populației. Ce face, însă Raed Arafat (foto)? Le cere românilor să nu mai meargă la lucru, dacă sunt asimptomatici.
Astfel, mesajul lui Raed Arafat îi vizează pe românii care sunt simptomatici și insistă să mear­gă la muncă având impresia că nu sunt atât de afectați de Covid-19. În opinia șefului DSU, cei care au fost diagnosticați cu teribila boală infec­ț­ioa­să au datoria să dea dovadă de res­ponsabilitate.
Mai întâi, ei trebuie să accepte că nu mai pot merge la muncă și că trebuie să respecte r­e­gulile sanitare. Apoi trebuie să se testeze și să discute cu medicul de familie. Doar așa, cei care au Covid-19 nu ar îngreuna acţiunile de com­ba­tere a răspândirii pandemiei în valul 4.
„Vreau să subliniez câteva lucruri. Mai mulţi pacienţi ajung târziu, nu vin şi nu se testează când apar simptomele. Mai mult, în unele unităţi de primiri-urgenţe, după ce s-a făcut anamneza cu pacienţii pozitivi, au aflat că pacienţii care ştiu că sunt simptomatici de câteva zile şi nu s-au tes­tat au mers la locul de muncă fiind simpto­matici. Aşa că nu este de glumit cu acest virus, cine poate fi pozitiv, cine are simptome să nu meargă la locul de muncă, să se testeze şi să ia legătura cu medicul de familie”, a declarat Arafat după ședința de guvern de ieri.
Reamintim că foarte puțini români se mai vaccinează în ultima perioadă. Cu toate aces­tea, centrele de vaccinare, încă mult prea mul­te, ră­mân deschise, salariații de acolo fiind plătiți ca să… stea degeaba. Cine este res­pon­sabil pentru acești bani aruncați? Bani care vin din taxele și impozitele pe care cetățenii le plătesc.

2 comentarii la „Raed Arafat e plătit să bage frica în români?

  • De cand a inceput aceasta ”pandemie” specialistul in descarcerare a marsat pe raspandirea fricii.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.