Răchitova: vara se face sanie. Lemn de foc distribuit către populaţie

14 iulie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Magdalena Şerban

La Răchitova a început distribuirea lemnului de foc către localnicii care au solicitat asta. Administraţia publică de aici deţine 2.400 de hectare de fond forestier date în administrare Ocolului Silvic Valea Haţegului, din Densuş.

”Le primesc cei care au făcut cerere pentru ele. Dăm din depozitul din Ciula Mare, iar de la Răchitova dăm direct din rampă. Transportul şi-l asigură fiecare, cu forţe proprii. Nu ne aparţine acest lucru. Şi cetăţenii au fond forestier în proprietate, în mare parte. Astfel că din fâneţele împădurite, aşa cum se întâmplă anual, îşi mai procură lemn din suprafeţele marcate pentru tăiere. Preţul la care dăm lemnul de foc către populaţie este de 200 de lei pe metru cub. Anul trecut am pus la dispoziţie în jur la 1.500 de metri cubi, iar acum vom miza pe aceeaşi cantitate. Nu am întâmpinat greutăţi să fie criză de lemn. Este, pe cât se solicită. Ştim că în alte zone situaţia e alta, dar deocamdată nu avem probleme şi sperăm să nu fie nici în viitor. Este absolut necesar să asigurăm lemn pentru instituţiile locale. Ne revine o astfel de sarcină”, a afirmat Liviu Simedroni (foto), primarul comunei Răchitova.
Cât priveşte păşunea comunală, şi la acest capitol se generează venituri, fiind închiriată la tariful de 200 de lei pe hectar. În total sunt circa 300 de hectare catalogate eligibile, iar amenajamentul pastoral a fost realizat în timp util, prin Direcţia pentru Agricultură Judeţeană Hunedoara. Contractele rămân valabile încă doi ani, fiind concesionate pe o perioadă de şapte ani. Abia după, se trece la o nouă procedură de atribuire.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul din Băcia vrea sală de sport în comună

Primarul comunei Băcia, Florin Alba (foto), a făcut demersuri la Compania Naţională de Investiţii pentru aprobarea unui nou proiect de...

Final pentru Legea care le permite să iasă la pensie mai devreme

Final fericit pentru legea care le dă posibilitatea unora să iasă la pensie mai devreme cu doi ani faţă de...

Sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile

Pe site-ul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Transparenţă decizională, a fost publicat, în data de 9 iulie 2020,...

Închide