Comunicat de presă. Primăria Şoimuş este obligată să asigure un trafic sigur pe drumurile judeţene aflate în administrare temporară!

14 iulie 2020 | 3 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Consiliul Judeţean Hunedoara solicită public Primăriei Comunei Şoimuş să respecte prevederile contractului cadru de administrare a sectoarelor de drumuri judeţene transmise Consiliului Local Şoimuş în vederea realizării proiectelor care vizează reţelele de alimentare cu apă, respectiv de canalizare.

În data de 27 iulie 2018, urmare a solicitării primite din partea administraţiei locale din comuna Şoimuş, prin HCJ nr. 180/2018, Consiliul Judeţean Hunedoara a aprobat transmiterea temporară către Consiliul Local al Comunei Şoimuş a dreptului de administrare asupra sectoarelor de drum DJ 706A de la km 18+782 – km 22+500 şi respectiv DJ 761A de la km 0+010 – km 5+800. Cele două sectoare sunt situate în intravilanul şi extravilanul satelor Păuliş şi Chişcădaga, respectiv în intravilanul şi extravilanul satelor Şoimuş şi Boholt, iar transmiterea dreptului de administrare s-a realizat pentru realizarea obiectivelor de investiţii care vizează reţelele de apă şi canalizare în localitate.
Prin contractul încheiat între cele două părţi, Consiliul Local al Comunei Şoimuş are obligaţia de a executa lucrări de întreţinere periodică şi reparaţii, pentru menţinerea stării de viabilitate a drumului, precum şi de a asigura funcţionarea sectoarelor de drum în condiţii corespunzătoare, cu respectarea prevederilor legale privind regimul juridic al drumului.
La sfârşitul lunii aprilie a acestui an, prin adresa nr. 6.752/ 27.04.2020, Consiliul Judeţean Hunedoara a solicitat în scris Primăriei Comunei Şoimuş să execute lucrări de întreţinere periodică pentru menţinerea stării de viabilitate a sectorului de drum judeţean DJ 706A de la km 18+782 – km 22+500 şi a sectorului de drum judeţean DJ 761A de la km 0+010 – km 5+800, astfel încât circulaţia rutieră să se desfăşoare în condiţii de siguranţă şi confort.
De asemenea, având în vedere că Primăria Comunei Şoimuş este beneficiarul investiţiei „Reţea de canalizare în localităţile Bălata, Bejan, Boholt, Chişcădaga, Păuliş”, Consiliul Judeţean Hunedoara a solicitat administraţiei locale să notifice constructorul ce execută aceste lucrări cu privire la aducerea la starea iniţială de viabilitate a sectoarelor de drum afectate.
În condiţiile în care aducerea la starea iniţială de viabilitate a sectoarelor de drum afectate este o obligaţie prevăzută în contractele de lucrări încheiate între operatori şi beneficiari, Consiliul Judeţean Hunedoara solicită, din nou, public administraţiei locale din comuna Şoimuş să respecte prevederile din contractul de administrare şi să dispună urgent toate măsurile pentru a asigura condiţii de siguranţă maximă pentru toţi participanţii la traficul rutier. (Biroul de presă al CJ Hunedoara)

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. serafin spune:

  Tare as vrea sa vad reabilitarea drumurilor in sectoarele de drum pe care s-au facut lucrari de investitii pentru canalizare si apa .In toate satele comunei Soimus s-a facut lucrari in bataie de joc . S-au sapat santuri , s-au bagat conductele , imbinarile facute la voia intamplarii , acoperite direct cu pamant , fara a pune stratul de nisip peste teava. Dar lasa ca le preia APAPROD si face reparatii dupa preluare , cum a facut si face si la instalatia de apa, facute de firmele ,, supercalificate ” ale primarului Irimie. Nu este de mirare pentru cum realizeaza lucrarile , ca sa fiti informati , pe acelasi drum executa lucrarea pe o portiune de 150-200 m face lucrare , intrerupe 150-200 m , reteta se repeta . Cred ca consiliul judetean ar trebui sa verifice , prin comunicate de presa nu se rezolva nimic.

 2. huay spune:

  Wow, that’s what I was searching for, what a data! present here
  at this webpage, thanks admin of this website.

 3. Gheiu spune:

  Cea mai tare faza e sa introduce 52 UAT-uri în două statii de epurare care la ora asta nu preiau o ploaie obisnuita.Va fi show.Show mare.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Răchitova: vara se face sanie. Lemn de foc distribuit către populaţie

La Răchitova a început distribuirea lemnului de foc către localnicii care au solicitat asta. Administraţia publică de aici deţine 2.400...

Primarul din Băcia vrea sală de sport în comună

Primarul comunei Băcia, Florin Alba (foto), a făcut demersuri la Compania Naţională de Investiţii pentru aprobarea unui nou proiect de...

Final pentru Legea care le permite să iasă la pensie mai devreme

Final fericit pentru legea care le dă posibilitatea unora să iasă la pensie mai devreme cu doi ani faţă de...

Închide