Racea şi Haidu, în careul de aşi

Ciprian Marinuţ

Gimnastele Amelia Racea (foto stânga) şi Raluca Haidu (foto dreapta) de la „Cetate” Deva au fost componente de bază ale echipei feminine a României, care a câştigat, în weekend, triunghiularul de la Erzingen, la care au mai participat Germania şi Elveţia. Devencele s-au clasat în top şi la individual, Racea pe doi, iar Haidu pe patru.

Devence de patru aparate
Echipa României antrenată de Octavian Belu şi Mariana Bitang s-a impus cu punctajul de 229.250, devansând clar atât Germania (224.100), cât şi Elveţia (206.450). Cele două gimnaste de la Cetate Deva, Amelia Racea şi Raluca Haidu, au avut un rol major la acest succes, pentru că au evoluat la toate cele patru aparate şi au obţinut note mari. Racea a
avut al doilea punctaj din echipa României, după Ana Porgras (Farul Constanţa), iar Haidu a fost a patra, ea fiind întrecută şi de Diana Bulimar (CSM Buzău). Din echipa României, au mai făcut parte Daniela Andrei (Dinamo) şi Sandra Izbaşa (Steaua), însă campioana olimpică de la Beijing a evoluat doar la trei aparate. În afara concursului a evoluat şi Cătălina Ponor (Dinamo), care conform regulilor FIG, legate de supravegherea antidoping, va recăpăta dreptul de a se prezenta oficial în competiţii, la 1 octombrie. Ponor a obţinut următoarele punctaje: sărituri – 14.55, bârnă – 14.65, sol – 14.30.

 

Succes şi la individual
Gimnastele din România s-au impus şi în concursul individual compus. Lideră a fost Ana Porgras (58.100), urmată de Amelia Racea (56.950), Diana Bulimar (56.350), Raluca Haidu (56.300), Nadine Jarosch (Germania, 55.950) şi Daniela Andrei (55.500). Campioana naţională absolută Ana Porgras şi-a reconfirmat forma bună, prin obţinerea celor mai mari note din concurs la bârnă (15.30) şi sol (14.50). Amelia Racea a repetat şi ea „argintul” la individual compus de la Campionatele Naţionale şi a avut a doua notă din concurs la bârnă (14.55), aparat la care este campioană europeană. Raluca Haidu a prezentat exerciţii cu grad ridicat de dificultate la paralele (6.00) şi bârnă (6.20), însă a avut execuţii mai modeste. Ambele gimnaste de la Cetate sunt, astfel, în cărţi, pentru a face parte din echipa care va reprezenta
România la Tokyo. Competiţia de la Erzingen (Germania) a constituit o etapă de pregătire şi verificare, întrucât a fost programată cu 27 de zile înaintea startului celei de-a 43-a ediţii a Campionatelor Mondiale de la Tokyo, din luna octombrie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.