Actualitate

Aurel Vlaicu, comemorat la Orãştie

Dan Burza, Magdalena Şerban

Astăzi, 13 septembrie 2011, se împlinesc 98 de ani de la moartea celui care a fost Aurel Vlaicu, inginer, inventator şi unul dintre pionierii aviaţiei româneşti.
Moartea „Icarului” este legată de serbările Astrei, din anul 1913, desfăşurate la Orăştie, acolo unde Vlaicu urma să ajungă la data de 13 septembrie cu ultima sa „maşină de zburat”. S-a prăbuşit în apropiere de Câmpina, transformând jertfa în simbol. Oraşul Paliei nu i-a rămas dator, primăria organizând, anual, în fiecare zi de 13 septembrie, manifestări comemorative.
Comemorarea are loc astăzi la ora 11.00, în Piaţa Victoriei, în faţa monumentului închinat lui Aurel Vlaicu. Va fi oficiat un parastas de pomenire, vor fi rostite alocuţiuni, iar la final, vor avea loc depuneri de coroane de flori. Este pentru prima oară după mulţi ani, când această acţiune nu se va mai bucura de prezenţa lui Aurel Rădulescu, ultimul nepot al marelui Vlaicu. Bătrân şi bolnav, acesta a decedat cu puţin timp în urmă în satul care poartă astăzi numele „feciorului din Binţinţi”.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura