ActualitateFlash

Puțin peste jumătate dintre dascălii hunedoreni au fost imunizați împotriva Covid

Sorina Popa

Mai sunt puține zile până când va suna din nou clopoțelul și elevii se vor întâlni, din nou, la școală. Din păcate, numărul îmbolnăvirilor cu noul virus a explodat ieri în România, fiind înregistrate peste 2.000 de cazuri noi. Și numărul copiilor infectați crește îngrijorător.

Crește riscul infectării
MESAGERUL HUNEDOREAN a aflat câți das­căli au fost imunizați la noi în județ. Inspectorul școlar general, Ilie Pîrvan, a declarat că din 3.713 dascăli hunedoreni, au fost vaccinați împotriva Covid 2.013, adică 54,21 la sută. Personalul auxiliar și nedidactic din sistem s-a vaccinat într-un procent de 46, 49 la sută. În aceste condiții, mai este mult până ca Valeriu Gheorghiță, coor­donatorul acțiunii de vaccinare contra Covid să fie mulțumit.
Valeriu Gheorghiţă a declarat, ieri, că pentru a limita riscul infectării cu SARS CoV-2 în unităţile de învăţământ, în perioada următoare se vor desfăşura acţiuni dedicate imunizării elevilor, studenţilor, a familiilor acestora şi a personalului care lucrează în aceste instituţii.

Listele, transmise săptămânal
Gheorghiță spune că vaccinarea în școli va avea loc în perioada 13 septembrie – 15 no­iem­brie 2021 pentru învăţământul preuniversitar şi în perioada 1 octombrie 2021 – 1 decembrie 2021 pentru învăţământul universitar. Pentru în­văţământul preuniversitar, procesul de vacci­na­re se va desfăşura: prin intermediul echipelor mobile de vaccinare; în cabinetele de vaccinare organizate în unităţile de învăţământ; în centrele de vaccinare aflate în proximitatea unităţilor de învăţământ. Pentru învăţământul universitar: în ca­binetele de vaccinare organizate în cam­pu­surile universitare; în alte spaţii corespun­ză­toa­re. Vaccinarea se va asigura fie de personalul me­dico-sanitar propriu, fie prin intermediul echipelor mobile de vaccinare, alocate prin grija direcţiilor de sănătate publică.
Potrivit guvernului, pentru planificarea la vac­cinare cu ajutorul echipelor mobile, săptămânal, prin grija conducerii unităţii de învăţământ, se va face catagrafierea persoanelor eligibile care îşi exprimă intenţia de vaccinare şi se va întocmi o situaţie numerică a acestora. Listele provenite de la unităţile de învăţământ preuniversitar şi universitar se transmit săptămânal direcţiilor de să­nătate publică judeţene cu minimum două zile lu­crătoare înainte de data la care se in­tenţio­nea­ză desfăşurarea activităţii de vaccinare. Pentru mi­norii cu vârsta mai mare de 12 ani se va alege unul din serurile Pfizer sau Moderna. Ei vor fi însoţiţi de tutore, iar imunizarea se va realiza doar în baza consimţământului dat de adult.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura