Educatie si cultura

Universitatea de Vest din Timișoara se regăsește, pentru al doilea an consecutiv, în topul academic Moscow International University Ranking „The Three University Missions” (MosIUR) 2021, care include peste 2000 de instituții de învățământ superior din 119 de țări

Universitatea de Vest din Timişoara este prezentă pentru al doilea an consecutiv în Moscow International University Ranking „The Three University Missions” (MosIUR), care evaluează şi ierarhizează instituțiile de învățământ superior după următoarele trei misiuni universitare: educație, cercetare și interacțiune cu societatea.

 

Doar opt universități din România au fost incluse în ediția 2021 a acestui clasament, UVT ocupând locul 6 la nivel naţional şi plasându-se în intervalul 1401-1500 la nivel mondial. Ierarhizarea include peste 2000 de instituții de învățământ superior din 119 de țări.

 

Rectorul UVT, Prof. Univ. Dr. Marilen Gabriel Pirtea, apreciază: „UVT și centrul universitar timișorean sunt racordate la viața academică europeană și internațională, iar rankingul „The Three University Missions” confirmă această orientare strategică. Mai mult, UVT este parte a rețelei universitare europene UNITA, alături de cinci universități din Franța, Italia, Spania și Portugalia, care sunt, la rândul lor, bine plasate în rankingurile academice de referință. Studenții Universității de Vest din Timișoara sunt studenți europeni și se pregătesc aici conform standardelor de performanță prezente în cele mai bune universități europene.

 

Patru dintre universitățile membre ale Consorțiului Universitaria au fost incluse în ediția 2021 a acestui ranking internațional, Moscow International University Ranking „The Three University Missions” (MosIUR) fiind unul  dintre cele 11 clasamentele utilizate în analiza Metarankingului național – clasamentul universităților din România.

 

INFO: Informaţii suplimentare pot fi regăsite la: https://mosiur.org/ranking/

 


Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura