Sport

Puţin fotbal în SuperLigă, mult farmec în Liga B

Ciprian Marinuţ

Numai una dintre cele patru întâlniri din etapa de duminică a SuperLigii RealSport a oferit un duel echilibrat şi atractiv pentru public, în vreme ce în celelalte trei partide, disputele au fost inegale şi seci. În schimb, în ligile inferioare, adrenalina şi suspansul minifotbalului sunt la ele acasă, iar în etapa din weekend, cel mai „fermecător” meci a fost oferit de EFC Anonimii şi AS FC Cristur.

Un meci, restul execuţii
Diferenţa mare de valoare şi potenţial între cele opt echipe rămase în Super Liga RealSport a diminuat din atractivitatea întrecerii. Campioana Avantaje şi noua rivală, C.S.D., au obţinut şi în acest weekend noi victorii categorice, întrucât dispun de trupe mult mai bune decât rivalele. Trupa lui Cristi Glodeanu s-a distrat, scor 7-2, cu ocupanta locului trei, Venus 2005 Deva, în vreme ce C.S.D. a făcut scorul etapei, 15-1, în faţa celor de la Grawe Deva, echipă care a avut doar trei jucători de câmp. Pera BMW a urcat pe locul patru, după victoria 4-1 cu Voinţa Vălişoara, dar meciul rundei a fost cel dintre City Taxi Deva şi C.F.R., echipe de valori sensibil egale. Feroviarii au învins cu 9-5, după un duel frumos şi palpitant, în care s-a remarcat Marius Corne, de la CFR, autor a cinci goluri.

Farmecul fotbalului de amatori
În vreme ce în eşalonul de elită, diferenţele de potenţial dăunează spectacolului, în Liga B RealSport, pasiunea şi plăcerea pentru fotbal sunt în prim-plan. Exemplul perfect în acest sens l-a oferit disputa dintre EFC Anonimii şi FC Cristur, încheiată cu victoria primilor cu scorul de 2-0, în urma căreia, cele două echipe au făcut rocada între ele pe locurile doi şi trei ale clasamentului. Cristi Iorga (min. 15) a deschis scorul, după o pasă a lui Cristi Mărginean, iar Andre Tabac (min. 35) a majorat diferenţa la 2-0, în urma unei frumoase acţiuni colective la care au mai participat Iorga şi Buculescu. FC Cristur a dat o replică dârză şi consistentă, însă fie a ratat incredibil prin Lorand Salamon sau Berthold Bloj, ambii cu câte patru ocazii imense, fie a fost ţinută la respect de intervenţiile salvatoare ale portarului de la EFC Anonimii, Flavius Mircea, care a fost impecabil şi imbatabil. „S-a jucat deschis, pe contre şi cu garda jos, exact ca acum câţiva ani, când competiţia nu suferea de ambiţiile aiurea care o umbresc azi. Au fost doar cinci faulturi în tot meciul, dar unele uşoare, involuntare. La final, toţi jucătorii şi-au dat mânile şi au dezbătut partida la o bere, într-o atmosferă superbă, prietenească”, a spus Alin Petraş (Ticeru), delegatul echipei EFC Anonimii. În aceeaşi rundă, lidera perfectă din Liga B, TIKVA Cosntruct, a fost ţinută în şah de ultima clasată, Legiunea Taylor Red, câştigând cu scorul de 6-5, semn că în acest campionat, contează pasiunea pentru fotbal şi mişcare, nu ambiţia de a fi câştigător.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.