Sport

Puşcă, „regele” arcaşilor

11 gigi pusca

Ciprian Marinuţ

 Sportivul Gigi Puşcă de la Minerul Aninoasa a devenit campion naţional în două probe şi a stabilit patru noi recorduri naţionale la Campionatele Naţionale de la Oradea. Performanţele lui Puşcă au fost completate şi de alţi arcaşi de la Minerul Aninoasa, astfel că, hunedorenii şi-au trecut în cont şapte medalii.

Minerul Aninoasa, lidera României
Arcaşii de la Minerul Aninoasa, pregătiţi de antrenorul Viorel Hăbian, au dominat Campionatul Naţional de tir cu arcul, care a aliniat la start 84 de sportivi de la 11 cluburi din ţară, cucerind cele mai multe medalii dintre cluburile participante.  Hunedorenii au tras cu mult talent şi au obţinut patru medalii de aur, una de argint şi două de bronz la competiţia care s-a desfăşurat, la finalul săptămânii, la Oradea, pe cele trei divizii tradiţionale: arc compound, arc olimpic şi arc tradiţional, seniori şi juniori, băieţi şi fete.

Şi-a făcut din nume, renume
Cel mai bun arcaş al României s-a dovedit Gigi Puşcă, sportiv care şi-a făcut din nume un renume. El a cucerit două titluri naţionale, la arc compound echipe şi individual, doborând patru recorduri naţionale. „Puşcă a fost în mare formă şi a stabilit recorduri naţionale la 30 de metri, 50 de metri, 70 de metri şi la 90 de metri. Cel mai bine a tras de la 30 de metri, unde a obţinut 358 de puncte din 360 posibile. La individual, a câştigat la diferenţă mare de puncte, iar la echipe a fost bine sprijinit de Radu Rădoi şi de mine, reuşind să câştige aurul”, a spus antrenorul Viorel Hăbian. La arc compound, pe echipe, masculin, Minerul Aninoasa a fost urmată în clasament de Chelsea Bucureşti şi Gym Oradea.

Alte cinci medalii
Sportivii de la Minerul Aninoasa au mai cucerit două medalii de aur prin Luminiţa Sârbu la arc olimpic senioare şi Răzvan Marcu la arc olimpic juniori. În plus, Simona Băncilă a luat bronzul la arc olimpic senioare, iar la arc olimpic junioare, Fabia Vânătoru a luat medalia de argint şi Alina Matusac a obţinut medalia de bronz. „Sunt rezultate foarte bune pentru clubul nostru, deşi la junioare, fetele puteau lua aurul, dacă erau mai atente. Ne-am deplasat la Naţionale doar cu sportivii  cu şanse la medalii, iar la final, toţi, au reuşit să urce pe podium”, a spus Viorel Hăbian care e şi antrenorul echipei naţionale a României. Sportivii Gigi Puşcă, Răzvan Marcu, Luminiţa Sîrbu şi Simona Băncilă au fost selecţionaţi pentru participarea la Campionatele Mondiale, ce vor avea loc în luna septembrie în Coreea de Sud, dar Băncilă şi Sîrbu au anunţat că nu vor participa, din cauza unor probleme medicale.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura