Comunitate

Pui: an greu, dar cu investiţii de milioane de euro

Magdalena Şerban

Administraţia publică din Pui a avut parte de un an greu din punct de vedere bugetar, dar a cunoscut succesul în câştigarea unui număr mare de programe investiţionale din bani guvernamentali şi europeni. Iar acum e vremea colindelor şi a cadourilor pentru preşcolari şi şcolari.


„Am estimat un necesar de 420 de pachete pe care le vom da celor mici. Trec pe la fiecare şcoală în parte şi le împart. Chiar dacă implică timp, merită din plin. Bucuria cu care copiii îşi primesc darurile nu are termen de comparaţie. Ei fac serbare, aşa cu unii recită o poezie, alţii prezintă scenete tematice, iar alţii colindă. Mai organizăm un spectacol de colinde în data de 22 decembrie, de la ora 17, la căminul cultural din satul principal, acolo unde îi invit să ia parte pe toţi cetăţenii comunei. Totul este asigurat în nume personal şi pe cheltuiala personală a mea, a viceprimarului şi a consilierilor locali. Este un an bugetar foarte greu, cu obstacole financiare multiple, aşa că ne-am gândit să nu privăm comunitatea de atmosfera sărbătorilor, ci să depunem un efort comun şi să ducem tradiţia mai departe. Invitat special este cunoscutul interpret Ionuţ Langa, dar mai sunt şi alţiii”, a afirmat Victor Stoica (foto), primarul comunei Pui.
Trecând în revistă reuşitele, acesta spune că se bucură de cele 10 proiecte de investiţii câştigate pe axe guvernamentale şi europene şi a căror sumă totală ajunge la peste opt milioane de euro. Prin Grupul de Acţiune Locală Microregiunea Ţara Haţegului-Ţinutul Pădurenilor, din fonduri europene nerambursabile, se va achiziţiona un utilaj multifuncţional dotat cu o serie de accesorii. Tot cu fonduri de la U.E se vor moderniza străzi şi uliţe, se va face drumul de exploataţie agricolă (de legătură între satele Pui şi Galaţi), se va construi o grădiniţă cu program prelungit lângă sala de sport din Pui (cu o capacitate de 25 de locuri şi masă zilnică asigurată), se va extinde reţeaua de alimentare cu apă în satul Uric şi canalizare în Hobiţa, Uric şi Râu Bărbat şi vor fi modernizate şi dotate căminele culturale din Şerel şi Galaţi. Pe de altă parte, Programul Naţional de Dezvoltare Locală II (PNDL) reprezintă puntea de susţinere pentru obiective ca modernizarea drumului comunal DC 64-DN 66 (sat Fizeşti), modernizarea drumului comunal DC 71 Hobiţa-Uric, precum şi modernizare de străzi în satul Băieşti. De asemenea, prin Compania Naţională de Investiţii (CNI) a fost prevăzută construirea unui cămin cultural în localitatea Ponor, cu o capacitate de 200 de locuri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura