Pugilistul hunedorean Daniel Gîrleanu, în finala Campionatului European de box

1 decembrie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

România, a aliniat 21 de sportivi la Campionatele Europenele de box pentru  cadeţi, 13 la masculin şi 8 la feminin și are asigurate zece medalii,  dintre care trei sunt de bronz, trei de un metal mai preţios (aur sau argint), iar alte patru vor fi decise într-o măsură după semifinalele competiției.

Spre surpriza generală, hunedoreanul Daniel Florin Gîrleanu, legitimat la CSS Hunedoara, campion național în aceast sezon, pregătit de maestrul Ilie Captari ,s-a calificat în finala categoriei la aceste Campionate Europene de Juniori care se desfășoară la Sofia, în Bulgaria.

Tânărul pugilist hunedorean are asigurată o medalie de argint, după ce în semifinale a trecut de rusul Anatoli Popov  pe care l-a învins la puncte cu 5-0  și îl va întâlni în finala categoriei 54 kg pe  Abduraimov Aifer, din Ucraina, meciul fiind programat astăzi, miercuri, în jurul orelor 17.00.

Alți doi sportivi români, Ionuţ Chiriac (categoria 52 kg) şi Ana Romanţov (categoria 48 kg), s-au calificat în finalele acestei ediții a  Campionatelor Europene de box pentru cadeţi de la Sofia (sportivi născuţi în 2004 şi 2005).

Ionuţ Chiriac l-a învins pe puncte pe israelianul Abdel Raouf Abd El Jawad (5-0), în semifinalele cat. 52 kg, iar în finală îl va înfrunta pe rusul Stepan Şalapanov, în data de 2 decembrie.  Ana Romanţov, la cat. 48 kg, a câştigat la puncte în faţa pugilistei bulgare Diliara Ahmedova (5-0), în semifinale, urmând să lupte pentru medalia de aur cu rusoaica Alena Tremasova, în data de 2 decembrie.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Lupte libere. Medalii pentru sportivii hunedoreni la campionatul național

La Constanța s-au desfășurat în perioada 27-29 noiembrie întrecerile etapei finale a  Campionatului Național de lupte cadeti ( cu vârsta între...

Două medalii pentru LPS Cetate Deva la Campionatul național de lupte

Nicolae Gavrea La Campionatul national de lupte cadeți (15-17 ani) și U 23/seniori (18-23 de ani), desfășurate în perioada 27-29...

Traian Berbeceanu, testat pozitiv cu noul virus

  Hunedoreanul Traian Berbeceanu, fost șef al BCCO Alba Iulia, în prezent prefect al municipiului București, a anunțat pe pagina...

Închide