Sport

Pugilist hunedorean nominalizat la Premiile Digisport

11 x 1 girleanuCiprian Marinuţ

Campion mondial şi medaliat cu argint la europene, boxerul Cosmin Gîrleanu, legitimat la CSS Hunedoara, este unul dintre campionii nominalizaţi în ancheta sportivilor anului 2015 iniţiată de postul TV Digisport. Pugilistul antrenat de Ilie Captari a strâns până ieri 875 de voturi la categoria „Generaţia Digisport”, unde în cursa pentru trofeu mai sunt alţi patru performeri.
Campionii viitorului
Secţiunea „Generaţia Digisport” este rezervată performerilor tineri, de la care se aşteaptă să devină „campionii viitorului”. Alături de Cosmin Gîrleanu, care a strâns deja 875 de voturi, la această categorie au mai fost nominalizaţi: Bianca Bazaliu – (handbal, 5.509 voturi), Georgiana Aniţei – (atletism, 815 voturi), Robert Glinţă – (nataţie, 3.179 voturi) şi Ştefania Dobre – (judo, 2.678 voturi). Pugilistul Cosmin Gîrleanu, legitimat la CSS Hunedoara, a cucerit medalia de aur la categoria 44-46 kg, la Campionatele Mondiale de box pentru juniori de la Sankt Petersburg (Rusia). Sportivul antrenat de Ilie Captari a devenit cel mai bun din lume la nivel de juniori, în luna octombrie, după ce l-a învins la puncte, cu o decizie în unanimitate (3-0), pe americanul Jesse Rodriguez. Gîrleanu este al doilea hunedorean care triumfă în ringul mondial după ce Mihai Leu a fost laureat atât la amatori, cât şi la profesionişti. Cu cinci luni înainte de succesul din Rusia, Cosmin Gîrleanu devenea vicecampion european de juniori, la Lvov (Ucraina).
Anchetă cu mai multe categorii
Postul TV Digi Sport a lansat o anchetă de final de an în care îi invită pe telespectatori să-i aleagă pe cei mai buni sportivi din România, precum şi pe cel mai bun fotbalist din lume în 2015. Scrutinul se derulează în perioada 19 octombrie – 22 decembrie, pe site-ul www.premiiledigisport.ro. Secţiunile cuprind câte cinci nominalizări dintre antrenorii şi sportivii care au obţinut medalii la competiţii continentale sau mondiale, ori dintre echipe ce au reuşit performanţe extraordinare. La categoria „Sportivul anului” au fost nominalizaţi: Cristina Neagu – handbal, Andreea Chiţu – judo, Horia Tecău – tenis, Elizabeta Samara – tenis de masă şi Simona Halep – tenis. Pentru trofeul „Fotbalistul român al anului”, nominalizările sunt: Gabriel Torje – Osmanlisport, Constantin Budescu – Astra, Alexandru Chipciu – Steaua, Răzvan Raţ – Rayo Vallecano şi Ciprian Tătăruşanu – Fiorentina. La secţiunea „Antrenorul anului” duelul pentru trofeu se va da între: Dan Podeanu – antrenor lot naţional feminin de spadă, Viorel Filimon – antrenor lot feminin de tenis de masă, Constantin Gâlca – fost antrenor FC Steaua; Florin Bercean – antrenor lot feminin de judo şi Anghel Iordănescu – selecţioner echipa naţională de fotbal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura