Politica si administratie

PSD își va respecta toate promisiunile făcute românilor

O promisiune onorată este Pachetul social care a făcut parte din condiția im­pusă de PSD pentru a intra la guvernare și care va intra în vigoare la 1 ianuarie 2022.

Ajutor de iarnă
Astfel, alocațiile vor fi majorate pentru copiii între 0-2 ani și cei cu dizabilități la 600 de lei, iar pentru copiii între 2-18 ani la 243 de lei. Persoanele cu dizabilități vor primi a 13-a indemnizație. Pensia minimă va crește de la 800 la 1.000 de lei, iar pentru restul pensiilor creșterea va fi de 10 la sută. În luna ianuarie, toți pensionarii cu pensii până în 1.600 de lei vor primi un ajutor pentru iarnă astfel încât toți vor ajunge în ianuarie la suma de 2.200 de lei, sumă rezultată din pensie și ajutor.
Cei mai vulnerabili cetățeni au acum o minimă protecție în fața exploziei prețurilor și, pe măsură ce economia își va reveni, se vor găsi soluții pentru a continua creșterea veniturilor tuturor românilor
PSD va construi un mecanism fiscal-bu­ge­tar pentru susținerea companiilor care pro­duc în România și își plătesc onest atât angajații, cât și taxele către stat. Se vor menține facilitățile fiscale pentru zone strategice ale economiei, precum construc­țiile și industria IT&C și se vor introduce sche­me de ajutor pentru IMM-uri și pentru companiile mari.

Garanții
În egală măsură, PSD va lua măsuri pentru protejarea milioanelor de români salariați de la stat sau privat, mai ales pe cei aflați în zona salariului minim, astfel încât angajatorii să le plătească la zi contribuțiile sociale pen­tru pensii și sănătate. Astfel, salariații vor avea garanția că pot beneficia de servicii medicale și că toate contribuțiile aferente pen­siei sunt achitate la zi.
PSD va găsi soluții de atenuarea efectelor reformelor asumate de România prin PNRR și, în măsura în care acestea nu devin o po­vară suplimentară pe spinarea românilor, va acționa pentru a le pune în aplicare pen­tru a primi banii din PNRR. Coaliția de dreap­ta a introdus în PNRR condiții neferi­cite precum scăderea pragului de impo­zitare la micro­în­tre­prinderi sau creșterea impozitelor locale. Din păcate, cele câteva simulări făcute de guvernul anterior, pe care miniștrii PSD le-au găsit la preluarea man­datului, sunt rupte total de realitate atât în privința valorii pla­fo­nului de impozitare pentru microîntre­prin­deri, cât și a cuan­tu­mului de majorare a taxelor locale. PSD consideră că astfel de măsuri trebuie să fie suportabile atât pentru populație, cât și pentru IMM-uri, deci trebuie însoțite de compensări sau deductibilități, astfel încât impactul lor să fie atenuat.
Scăderea TVA-ului la 5 la sută pentru prima locuință până la valoarea de 140.000 de euro sau aceeași cotă redusă de TVA pentru energia termică, în perioada iernii, pentru populație, școli și spitale sunt alte măsuri pe care PSD le va lua în continuare. Totodată,
PSD va livra măsuri pentru a crește colec­tarea veniturilor la buget și a lupta contra evaziunii fiscale. De exemplu,factura elec­tronică va deveni obligatorie mai ales în acele domenii unde evaziunea este majoră.
PSD va realiza tot ce este necesar pentru stabilizarea economică a României, astfel încât cetățenii să aibă asigurat un trai decent și va onora angajamentele pentru care a intrat la guvernare.

Ilie Toma,
deputat PSD Hunedoara

3 comentarii la „PSD își va respecta toate promisiunile făcute românilor

  • Ce crezi dom parlamentar?
    Porcăriile făcute la pensii hunedoara se vor corecta?
    Sau nu?

  • Oare sistemul 10% practicat când erați la mital se păstrează?
    Sau au adoptat ce ai implementata matale?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura