PSD Hunedoara a validat candidaţii pentru aproximativ 60 de primãrii

05 Natalia Intotero 1Natalia Bumbac

Organizaţia PSD Hunedoara a decis care vor fi candidaţii la alegerile locale pentru aproximativ 60 de localităţi din judeţ, restul urmând să fie stabiliţi după finalizarea sondajelor. Fiecare candidat pe care social democraţii îl vor lansa în lupta electorală de la locale trebuie să arate ce experienţă profesională are, să se bucure de încrederea electoratului şi să se încadreze în criteriile de etică şi conduită adoptate de partid.
Completează pe propria răspundere
„Fiecare candidat va trebui să prezinte un Curicullum vitae însoţit de o fişă pe care o vor completa pe propria răspundere, asumându-şi că se încadrează în criteriile de etică şi conduită adoptate de partid. Din discuţiile cu colegii mei, nu avem în organizaţia judeţeană printre candidaţi persoane care să aibă probleme cu aceste criterii, dar, vom face verificări. La şedinţa Comitetului Executiv Judeţean am mai discutat despre participarea femeilor şi a tinerilor în politică, noi având deja un procent de 25 la sută dintre candidaţii la consiliile locale şi la primării din rândul femeilor şi un procent semnificativ de tineri”, a afirmat deputatul Natalia Intotero (foto), secretar regional al PSD pentru regiunea Banat-Hunedoara.
Potrivit Codului de etică şi conduită aprobat de PSD, criteriile prevăzute în acest document se aplică tuturor persoanelor care au calitatea de membru de partid, indiferent dacă ocupă sau nu funcţii politice de reprezentare sau conducere în diversele structuri politico-adminstrative centrale sau locale. Astfel, vor trebui să facă un pas spate social-democraţii împotriva cărora s-a început urmărirea penală sau a fost trimişi în judecată pentru dare şi luare de mită, au fost condamnaţi pentru corupţie, evaziune fiscală sau fapte comise cu violenţă, sau sunt sub o măsură privativă de libertate. Au deţinut funcţii politice de conducere în structurile PCR, pentru care au fost remuneraţi, au făcut poliţie politică sau au colaborat cu Securitatea. Se află sub incidenţa unei hotărâri judecătoreşti definitive privind incompatibilitatea sau conflictul de interese, au completat în fals sau cu omisiuni declaraţia de avere, au datorii pe persoană fizică către bugetul local ş.a..

2 comentarii la „PSD Hunedoara a validat candidaţii pentru aproximativ 60 de primãrii

  • 13 decembrie 2015 la 21:45
    Permalink

    Am înțeles că Natalița noastră este secretar regional pe zona Banat-Hunedoara dar acești secretari conduc partidul ? Deci, cititorii trebuie să înțeleagă că Laurențiu Nistor predă ștafeta Nataliței ? Totul sugerează că Natalița Baston a preluat frâiele puterii. Bine ar fi să nu fie așa. Nu cred că are dezinvoltura lui Nistor Laurențiu pentru a conduce partidul în județ. Nu are suficientă charismă, nici calmul necesar unor decizii politice. E doar o părere. Timpul o va confirma, spun eu.

  • 14 decembrie 2015 la 15:05
    Permalink

    Alo PSD-ul ? La Deva n-are rost sa cheltuiti banii. Nici voi, nici marele filosof Marginean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.