ComunitateFlash

Proteste de stradă la Petroşani

Câteva zeci de studenţi au protestat, ieri, în centrul municipiului Petroşani, nemulţumiţi de prevederile noii Legi a Învăţământului, elaborată de Ministerul Educaţiei.

Taxe mai mari

Studenţii din Petroşani spun că vor ajunge să se lase de şcoală, din cauza creşterii taxelor şi ameninţă că vor pleca la Bucureşti, pentru a se alătura colegilor lor care protestează. De altfel, protestul de ieri a fost doar începutul unor acţiuni ale tinerilor.

Mâine, viitorii specialişti în minerit se vor alătura pensionarilor din Valea Jiului, care vor protesta în Petroşani faţă de reducerea pensiilor. „Ne chinuim şi noi, şi părinţii noştri. Sunt o groază de măsuri luate împotriva noastră, a studenţilor şi nu mai putem suporta. Taxa de şcolarizare se va mări, noi nu suntem de acord cu măsurile acestor oameni, care habar nu au ce fac”, au spus reprezentanţii studenţilor. Cei 50 de studenţi, care au protestat „înarmaţi” cu o cruce pe care era scris „Învăţământul românesc”, au avut de înfruntat ploaia şi frigul pătrunzător, însă nu s-au dat bătuţi. Scumpirea chiriilor la cămin din octombrie şi mărirea taxei de şcolarizare de la aceeaşi dată cu 40 la sută sunt principalele nemulţumiri ale studenţilor din Petroşani. (D. Istudor)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura