Comunitate

Minerii din Valea Jiului, la miting, la Bucureşti

Adriana Năstase

Preşedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ), Zoltan Lacataş, a declarat că organizaţia pe care o conduce va fi reprezentată la mitingul de protest programat mâine, 19 mai, la Bucureşti, de 100 de sindicalişti, care vor sosi în Capitală cu două autocare şi trei autoturisme.

Indignaţi de declaraţiile lui Popescu

„Minerii nu vin cu trenurile în Bucureşti şi doresc să manifesteze într-un cadru civilizat şi organizat. Declaraţiile celor care doresc să arunce, încă o dată, minerii din Valea Jiului într-o lumină proastă, nu fac decât deservicii acestei categorii socio-profesionale defavorizate şi greu încercate. Ne manifestăm totala indignare faţă de modul în care este dezinformată opinia publică, prin declaraţiile transmise pe posturile de televiziune şi în presa scrisă, de domnul Ion Popescu“, se arată într-un comunicat al LSMVJ.

Preşedintele Confederaţiei Meridian, Ion Popescu, a afirmat că la protestul din Capitală ar urma să participe 1.000 de mineri din Valea Jiului şi că aceştia vor veni în Bucureşti cu trenurile.

Liderul sindical al minerilor de la Compania Huilei mai precizează că organizaţia pe care o conduce este afiliată Blocului Naţional Sindical (BNS) şi că la mitingul din 19 mai, autocarele sindicaliştilor din Valea Jiului vor purta însemnele distinctive ale LSMVJ şi BNS.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura