Minerii din Valea Jiului, la miting, la Bucureşti

18 mai 2010 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Adriana Năstase

Preşedintele Ligii Sindicatelor Miniere Valea Jiului (LSMVJ), Zoltan Lacataş, a declarat că organizaţia pe care o conduce va fi reprezentată la mitingul de protest programat mâine, 19 mai, la Bucureşti, de 100 de sindicalişti, care vor sosi în Capitală cu două autocare şi trei autoturisme.

Indignaţi de declaraţiile lui Popescu

„Minerii nu vin cu trenurile în Bucureşti şi doresc să manifesteze într-un cadru civilizat şi organizat. Declaraţiile celor care doresc să arunce, încă o dată, minerii din Valea Jiului într-o lumină proastă, nu fac decât deservicii acestei categorii socio-profesionale defavorizate şi greu încercate. Ne manifestăm totala indignare faţă de modul în care este dezinformată opinia publică, prin declaraţiile transmise pe posturile de televiziune şi în presa scrisă, de domnul Ion Popescu“, se arată într-un comunicat al LSMVJ.

Preşedintele Confederaţiei Meridian, Ion Popescu, a afirmat că la protestul din Capitală ar urma să participe 1.000 de mineri din Valea Jiului şi că aceştia vor veni în Bucureşti cu trenurile.

Liderul sindical al minerilor de la Compania Huilei mai precizează că organizaţia pe care o conduce este afiliată Blocului Naţional Sindical (BNS) şi că la mitingul din 19 mai, autocarele sindicaliştilor din Valea Jiului vor purta însemnele distinctive ale LSMVJ şi BNS.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Nemulţumiri la penitenciar

Sindicatul Independent „Vulturul“ – Bârcea Mare, împreună cu Federaţia Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP) şi Sindicatul Naţional al...

Explozii pe Dealul Paiului

Unitatea Militară nr. 0659 din Deva avertizează populaţia că, în zilele de 18 şi 19 mai 2010, între orele 9-15,...

Daria „dublează” talentul cu multă muncă

Şahista Daria Vişănescu (foto, 14 ani) a ajuns la momentul în care calităţile native şi cei nouă ani de studiu...

Închide