Protest spontan cu rezultat nescontat la ANAF Hunedoara

05 Protest ANAFOana Mihnea

Ieri, administraţiile fiscale şi trezoreriile din judeţ au declanşat un protest spontan, care s-a încheiat după câteva ore în care angajaţii au stat pe holurile instituţiei şi au refuzat să muncească. Acţiunea lor nu a fost în zadar.
Nemulţumirea angajaţilor este legată de OUG 47/2015 în ceea ce priveşte articolul 63, prin care Guvernul acordă majorări salariale doar celor din sistemul central de finanţe, cei din teritoriu nefiind incluşi în această ecuaţie.

Salarii mărite doar pentru unii
„Considerăm că este o ordonanţă discriminatorie faţă de cei care muncesc în teritoriu. Protestul a început în jurul orei 9.00, însă am ales să nu ieşim în faţa instituţiei, ca să evităm alte complicaţii. De aceea, angajaţii au stat pe holuri. Înţelegem că activitatea DGAF este foarte complexă, însă trebuie avut în vedere că aceasta constată şi întocmeşte actele de contravenţie, în timp ce noi, ceilalţi, ducem munca mai departe, controlăm fiscal, încasăm creanţele, asigurăm reprezentarea juridică la instanţele de judecată şi ducem la îndeplinire măsurile asiguratorii. Se induce ideea că noi, ceilalţi, nu muncim, nu suntem suficienţi de buni pentru a avea o creştere salarială şi doar angajaţii ministerului şi cei ai ANAF o fac şi de aceea merită“, a declarat Mircea Igreţ, preşedintele Sindicatului Finanţelor Publice Hunedoara.
Angajaţii ANAF şi ai Finanţelor Publice din judeţul Hunedoara, la fel ca şi majoritatea din restul ţării, au aşteptat un răspuns din partea ministrului de Finanţe în legătură cu ordonanţa 47/2015. La orele amiezii, răspunsul mai mult sau mai puţin aşteptat a sosit. „Protestul s-a încheiat în jurul orei 13 deoarece s-a abrogat articolul 63. Asta înseamnă că nimeni nu va beneficia de majorările salariale. Pot să spun că este o victorie doar pe jumătate, pentru că scopul era să obţinem şi pentru noi majorări salariale, nu să rămână toţi fără acestea“, a adăugat Mircea Igreţ.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.